45 út, amely fogyáshoz vezet (2. rész)

Néhány apró változtatás az életmódban, hosszú távon nagy dolgokat eredményezhet az életminőségben. Folytatásos cikk-sorozatunk 2. részében újabb módszereket leplezünk le, amelyekkel hatékonyan, és tartósan fogyhatsz a mindennapok során.

11. Szénhidrát és aktivitás

A szénhidrátokat a napi aktivitási szinted szerint fogyaszd. Szabály: Minél aktívabb vagy, annál több szénhidrátot ehetsz, és fordítva. Persze a szénhidrátok fontosak, ám azokon a napokon, például hétvégén, amikor pihensz, csak keveset vegyél magadhoz.

12. Indítsd az étkezést salátával

A saláta telíti a gyomrod, ezért utána már kevesebb kalóriával is jól laksz.

45 mód a fogyásra

13. Adj babot a salátákhoz

Ez egy jó módja annak, hogy további rostokhoz, fehérjékhez, és egészséges szénhidrátokhoz juss.

14. Salátára fel!

Egy főétkezést naponta helyettesíts egy nagy adag salátával. Ez egy egyszerű módja annak, hogy azonnal felturbózd a diétádat.

15. Vezess élelmiszer-naplót

Hogy nyomon követhesd, miből mennyit viszel a testedbe.

Tippek fogyáshoz

16. Igyál vizet étkezés előtt

Prof. Dr. Brenda Davy és csapata a Virginia Tech egyetemen úgy találta, hogy ha az emberek 2 csésze vizet isznak minden étkezés előtt, akkor jelentősebb fogyást érhetnek el már 12 hét után. Az oka? A víz segít kitölteni a gyomrod.

17. Figyelj az adagokra

Kerüld a dupla adagokat, a repetákat, elégedj meg egy adag étellel.

18. Válts kalóriamentes italokra

Minden kalória számít, akár folyékony, akár szilárd. Tehát inkább alacsonyabb zsírtartalmú tejet vegyél, sőt inkább igyál teát vagy vizet.

19. Mérd magad

Tanulmányok azt mutatják, hogy a napi mérlegelések segítenek fokozni a fogyásra fordított erőfeszítéseinket. Ellenőrizheted magad, és megerősítést nyerhetsz belőlük, hogy jó úton haladsz.

20. Reggelizz

Az American Journal of Clinical Nutrition kutatása azt mutatta ki, hogy azok, akik rendszeresen reggeliznek, sikeresebben tartják meg a testsúlyukat hosszabb távon. Ezért a reggeli fontos azoknak is, akik fogyni szeretnének. Akár kemény tojás, rántotta, joghurt, egy darab gyümölcs, vagy gyümölcsturmix is megteszi, de fontos, hogy reggelizz.

Az apró tippek közül a legtöbb pofonegyszerűnek tűnik. Amikor a betartásukról van szó, azonban mégsem megy minden úgy, mint a karikacsapás. A próbálkozás is csak jót tehet. A javaslatok közül fogadd meg azokat, amiket könnyen be tudsz tartani, mert a kis lépésekkel is nagy utat tehetsz meg a célig.

Forrás: menshealth.com

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

A tartós fogyás kulcsa

Egy alapvető túlélési ösztönből fakadó tápanyag-raktározási mechanizmus miatt, a rövid koplalások után a szervezet hamar visszaépíti a leadott kalóriákat. Különböző napos, vagy hetes diétákkal ideiglenesen meg lehet szabadulni kilóktól, de, hogy mi a tartós siker kulcsa, arra egy kutatás jött rá.

Vélemény, hozzászólás?