8 egyszerű tipp, hogy nyáron is szép legyen a hajad

A meleg nyári nap, nem csak a bőrünket barnítja le, de a hajunknak is árt UV-sugaraival. A gyakori pancsolás pedig könnyen fénytelenné, élettelenné és szárazzá teszi a koronánkat. Tippjeinkkel életet lehelhetsz a hajszálaidba, hogy egész nyáron ragyoghasson a sörényed.

egeszsegugyelet-eletmod-szepsegapolas-hajapolas-nagy1Extra ápolás

A napnak kitett haj extra törékeny, ezért minden hajmosással még jobban eltöredezhet. Hajmosáshoz használj természetes olajtartalmú sampont, vagy ojat, amiben van shea vaj, E-vitamin, és ne fukarkodj a balzsammal se. Sőt, ha teheted, utóbbit akár egész éjszakára rajta hagyhatod a tincseiden.

Ha lehet, felejtsd el a hajsütővasat és a hajszárítást egy időre, hogy ezzel se okoz plusz károkat. Hajmosás után kend be a hajvégeidet hajvég-ápoló olajjal.

A száraz haj szomjazza a nedvességet, ezért kéthetente alkalmazz mély-hidratáló pakolást, mert ez erősíti a hajat, és segít megakadályozni a töredezést.

Minden jó, ha jó a vége

Hosszú haj esetén kéthavonta ajánlott fodrásszal levágatni a töredezett hajvégeket, rövid haj esetén pedig havonta. A hajvég-ápoló olajokról se feledkezz meg. Különösen jótékony hatású erre a célra a tápláló argánolaj. Minél egészségesebbek a hajvégeid, annál könnyebben tartják a szálak a nedvességet, és ellenállóbbak a környezeti hatásokkal szemben.

Fényvédő a hajra is

Már kapható a hajra is fényvédő spray, ami UV-védelmet biztosít a szálaknak, azáltal, hogy megakadályozza a sugarak behatolását. Mielőtt kilépsz a lakásból, érdemes ilyen termékkel megóvnod a hajkoronádat.

egeszsegugyelet-eletmod-szepsegapolas-hajapolas-nagy3Színre szín

Ha eredeti hajszíned a Nap hatására kifakult, akkor dobd fel az árnyalatot egy hajszínhez passzoló színező samponnal. Ez azonnal szebbé teszi a hajadat. A színt védősamponnal is megóvhatod.

Kalapot fel

Azáltal is óvhatod a hajad, hogy a napsütésben kalapot viselsz, a hajadat pedig csini kontyba rendezed. Persze ehhez az is fontos, hogy száraz legyen, mert nedvesen könnyen törik a kontyban.

A göndör haj külön törődést igényel

A göndör tincsek még porózusabbá válnak nedvesség híján, mint az egyenes szálak. Használj szilikonos sampont, ami vékony filmréteget képez a hajszálakon, így azok könnyen kifésülhetőek, csillogóak, és egészségesebb a fényük is. Ráadásul ezek a készítmények védik a hőtől és a színvesztéstől is a hajkoronádat.

egeszsegugyelet-eletmod-szepsegapolas-hajapolas-nagy2Légy türelemmel

A dauer, a festés, a hajsütős-bravúrfrizurák mutatósak ugyan, de nyáron különösen tönkre teszik a hajad állapotát, mert teljesen kiszárítják és eltörik a szálakat. Egészségtelen hajból pedig a frizura se mutat. Ha teheted, ezekkel várj egy kicsit. Ha emelni szeretnél a hajadon, inkább kösd fel, vagy egy széles fogú fésűvel fésüld hátra felé. Vékony szálú haj esetén használj dúsító termékeket.

Vágasd fokozatosra

Egy szép, stílusos, fokozatosra vágatott frizura nem csak szépen keretezheti az arcodat, de könnyebbé és lazábbá teszi a hajkoronádat is, ami ilyenkor nyáron, különösen kényelmes.

Ironikus, hogy amit nyáron úgy szeretünk (úszás, száguldás nyitott ablakkal, pihenés a napon, lubickolás a tengerben…) kész kínzás a hajunknak. Kövesd tanácsainkat, hogy ezt a szezont szép hajjal úszhasd meg!

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Így éleszd újra a hajad az őszi hajrá előtt!

Ahogy minden évszak újabb és újabb próba elé állítja a szervezetünket kívül-belül, úgy a nyárnak is megvannak a maga kihívásai. A kánikula, a tűző nap, az UV-sugarak, a klóros medencevíz vagy épp a sós tenger, nem csak a bőrápolás terén adnak új feladatokat, de augusztus végére megkopik a hajkoronánk fénye is. Szerencsére elég, ha a drogériák polcai helyett a spájzban kutakodunk megoldás után. Íme néhány egyszerű és hatásos, otthoni hajápoló tipp, hogy egészséges tincsekkel indíthasd az őszt.

Vélemény, hozzászólás?