Wavita egészség webáruház
Hirdetés
KONTAKTLENCSÉK a legnagyobb gyártóktól 30-60 százalék kedvezménnyel, akár ingyenes szállítással, azonnal saját raktárról, 30 napos visszavételi garanciával az eOptika.hu kontaktlencse webboltból. Vásároljon most!
Hirdetés

A bőrápolás sztárja – a shea vaj

Egyre többet hallunk a titokzatos shea vajról és egyre többször bukkan fel haj- és bőrápoló termékeken a „shea vajat tartalmaz” felirat. Ez a természetes kozmetikum Afrikában már ősidők óta ismert, a nyugati kozmetikai ipar azonban napjainkban fedezte fel a shea vajban rejlő lehetőségeket.

egeszsegugyelet-eletmod-szepsegapolas-shea-vaj-nagy1

A natúr kozmetikumok hirtelen népszerűségi hullámának köszönhetően többször találkozunk a shea vajjal, ami a bőr- és hajápolás kapcsán többek kedvence. A shea vaj a Közép-Afrikában honos karitéfa terméséből, az úgynevezett karité dióból hidegsajtolás útján nyert anyag. A karité dió egy magas zsír- és vitamintartalmú, leginkább a szilvára hasonlító csonthéjas termés. A karitéfa érdekessége továbbá, hogy 20 éves korában hoz először termést, de onnantól számítva akár 200 évig is egész évben folyamatosan „gyümölcsözik”, és a termelők évi két alkalommal szüretelik le.

Az eljárás során a shea vaj megtartja magas A-, E- és F-vitamin tartalmát (amely vitaminok közös tulajdonságai, hogy elősegítik a sejtmegújulást és nagy szerepet töltenek be a bőr egészségének megőrzésében). A kész shea vaj azért is kiváló bőrápoló termék, mert semmilyen adalékanyagot nem szükséges hozzáadni, minőségét hosszú ideig megőrzi tartósítószer segítsége nélkül is.

A shea vaj erős hidratáló hatását annak köszönheti, hogy olyan zsírsavakat tartalmaz, amelyek elősegítik a bőr nedvességtartalmának és rugalmasságának megőrzését. Hidratáló hatásának köszönhetően kiváló alapanyag szappanok, samponok és különböző kozmetikai termékek gyártásához.

Óvja a bőrt a változó környezeti hatásoktól, antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása pedig különböző bőrproblémák megelőzésében és kezelésében nyújt hatékony segítséget.

Felhasználható például ekcéma, pikkelysömör, égési sérülések, különböző kiütések, sebek és hegek kezelésére, hajápolás tekintetében pedig hatékony fegyver lehet a korpásodás ellen.

Nyáron különösen ajánlott használata, hiszen hidratáló hatása mellett védi a bőrt a káros ultraibolya sugárzástól is, télen pedig a kirepedezéstől, kiszáradástól.

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Bőrproblémák felnőttkorban.

Amikor nem divat a pötty – a felnőttkori akne

Tinédzserkorban sokan a testükben zajló hormonváltozások miatt pattanásosak, zsíros bőrűek. Vannak azonban olyan nők, akiknek a …

Vélemény, hozzászólás?