Fogyókúrás csodaszer a fügekaktusz!

Időről-időre felbukkan egy-egy újabb csodaszer a piacon, amelynek gyógyhatása természetes lelőhelyén talán már évezredek óta ismert. Ilyen a fügekaktusz is, amelynek sokrétű pozitív hatásai nem rég kezdtek elterjedni a köztudatban, holott a gyógynövény- és táplálékkereskedelemben régóta jelen van.

A fügekaktusz vagy eredeti nevén a mexikói Nopal kaktuszféle egy rostokban, vitaminokban gazdag növény, amelyet hazájában a lakosok táplálékként is használnak. Készítik sütve, főzve, grillezve, és italokat is gyártanak belőle. Szárát is, és termését is (kaktuszfüge) értékesítik. Az emberi szervezetre gyakorolt pozitív hatásai, melyet napjainkban már számos vizsgálat is igazol, az 1500-as évek óta ismertek.

Anyagcsere szabályozó, testsúly csökkentő hatása kiváló. A növény 17 fajta aminosavat tartalmaz, vitaminok szempontjából is valódi kincsesbánya (A, C, B1, B2, B3, B5, B6, B12), valamint ásványi anyagokban gazdag (kalcium, kálium, vas). A fügekaktusz rendszeres fogyasztása csökkenti a cukorbetegség kialakulásának veszélyét és javítja a máj- és veseműködést, csökkenti a koleszterinszintet.

egeszsegugyelet-eletmod-fogyokura-fugekaktusz-nagy

Működését zsírmágneshez is hasonlítják, mivel magas rosttartalmával hozzájárul a jóllakottság érzéséhez. Fogyasztás után a rostanyagok megduzzadnak növelve a teltségérzetet, ezen kívül csökkenti az emésztéshez szükséges időt, amellyel szintén elősegíti a fogyást és a testsúly megőrzését. A fölösleges lipideket, savakat szinte magához láncolja, ezzel gátolva lerakódásukat. Méregtelenítő hatást is tulajdonítanak neki, mivel az anyagcsere felgyorsulásával a salakanyagok is jobban kiürülnek a szervezetből.

A fügekaktusz ma már táplálék-kiegészítőként is beszerezhető, fogyasztható kapszula, por vagy ital formájában. A táplálék-kiegészítők esetében azonban vigyázni kell a fogyasztás mennyiségével, mert mellékhatásként akár hasmenés is jelentkezhet.

 

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

11 egy megszívlelendő tanács a diétához

Most egy amerikai életmód tanácsadó tippjeit olvashatod, melyek hozzásegíthetnek a sikeres diétához. Ezekkel a tanácsokkal …

Vélemény, hozzászólás?