11 egy megszívlelendő tanács a diétához

Most egy amerikai életmód tanácsadó tippjeit olvashatod, melyek hozzásegíthetnek a sikeres diétához. Ezekkel a tanácsokkal többé nem lesz kínszenvedés a fogyókúra.

egeszsegugyelet-eletmod-fogyokura-tippek-nagy1

1. A megfelelő attitűd kialakítása

Mielőtt belevágnál a diétába mindenképpen fontos, hogy lelkileg is készen állj rá, és valóban tiszták legyenek a céljaid, mert csak így sikerülhet.

2. Gondolkodj hosszú távon

Ha valóban fogyni szeretnél, és utána tartani is szeretnéd a megszerzett súlyod, fontos, hogy ne gyors diétákban gondolkodj, hanem komplett életmódváltásban.

3. Csináld magadért

Ha mások miatt szeretnél fogyni, akkor ne is kezdj hozzá, mert ez nem nyújt annyi motivációt, mintha saját indíttatásból vágnál bele.

4. Írj listát

Írd össze azokat az okokat, amik miatt úgy döntöttél, hogy jobb lesz, ha fogysz. Ezek ugyanis, jó motivációs bázist adnak.

5. Ne muszáj-ból csináld, hanem mert akarod

Ha a listádban szerepel a kell szó, azt helyettesítsd be az akarom szóval. Máris jobb, ugye?

egeszsegugyelet-eletmod-fogyokura-tippek-nagy2

6. Kis lépések, nagy eredmény

A fogyásod tervét oszd kis lépésekre, reális részcélokra. Így nem fogsz csalódni, és nem vesztesz a motivációdból. Sőt! Például tűzd ki magad elé, hogy fél év alatt a súlyod 10 százalékától megszabadulsz.

7. Egészítsd ki mozgással

A fogyókúra rendszeres mozgással párosítva, igazán nyerő, mert így elkerülheted a jojó-effektust. A bőröd, az izmaid is feszesebbek lesznek, arról nem beszélve, hogy milyen hasznos is a zsírégetés.

8. Szabd magadra a diétád

Divatos diéták helyett inkább alkosd meg a saját adottságaidhoz passzoló diétát. Akár táplálkozási szakértő tanácsát is kérheted, hogy minden szüksége információ a birtokodban legyen.

Tudtad, hogy 1 év alatt akár 7 kilót is fogyhatsz csupán azáltal, hogy napi 150 kalóriával csökkented a kalória-bevitelt?

9. Ne dobd sutba, amit szeretsz

Nem kell lemondanod a kedvenc ételeidről csak azért mert fogyni szeretnél, de fontos, hogy mértéket tarts. Például, ha imádod a csokit, akkor egy egész tábla helyett naponta csak 1-2 kockát fogyassz.

egeszsegugyelet-eletmod-fogyokura-tippek-nagy3

10. Képzeld el

Fontos, hogy magad elé tudd és képzeld is azt, hogy hogyan szeretnél kinézni a fogyókúra után. Ez szintén növeli a belső motivációt.

11. Ünnepeld a sikereket

Minden mérföldkő megérdemli, hogy megünnepeld. Fontos, hogy értékeld magad a részeredmények után is egy kis kényeztetéssel.

Ha betartod ezt a 11 jó tanácsot, nem csak magadat fogod könnyebbnek érezni, de a fogyókúra folyamatát is. Hajrá, ne add fel!

Forrás: Shape

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

A tartós fogyás kulcsa

Egy alapvető túlélési ösztönből fakadó tápanyag-raktározási mechanizmus miatt, a rövid koplalások után a szervezet hamar visszaépíti a leadott kalóriákat. Különböző napos, vagy hetes diétákkal ideiglenesen meg lehet szabadulni kilóktól, de, hogy mi a tartós siker kulcsa, arra egy kutatás jött rá.

Vélemény, hozzászólás?