Smink természetesen – ásványi és organikus smink

Sokunknak újszerű és ismeretlen, hogy a natúr sminkek pontosan miből is tevődnek össze, milyen eljárás vagy gyártási folyamat különbözteti meg őket a hagyományos sminktermékektől. Összeállításunkból most többet is megtudhatsz a témában.

egeszsegugyelet-eletmod-szepsegapolas-smink-nagy
Az ásványi és organikus sminkek a hagyományos készítményekkel szemben nem tartalmaznak szintetikus összetevőket, tartósítószereket, egyéb adalékanyagokat, kőolaj származékokat.

Az ásványi sminkek általában porrá őrölt titán-dioxidból állnak (a natúr kozmetikumokban fényvédő-, fényvisszaverő szerként használatos) és olyan speciális eljárással készülnek, hogy bármilyen kötőanyag vagy szilikon hozzáadása nélkül is megtapadnak a bőrön. Nem tartalmaznak vizet, így tartósítószerre sincs szükség.

Főleg allergiás, pattanásos, érzékeny bőrűeknek, mivel a hagyományos termékekben található adalékanyagok eltömíthetik a pórusokat vagy allergiás reakciót válthatnak ki.

Amit jó, ha tudsz az organikus termékekről

Az organikus sminkek olyan készítmények, amelyek gyártása során természetes, szerves vegyületeket használnak. Az organikus termelői eljárás olyan technológiák alkalmazását jelenti, amelyekkel egészséges, tápanyagban gazdag termékeket állítanak elő.

Léteznek már abszolút biotermékek, de a natúr kozmetikumok között is vannak olyanok, amelyek ugyan aránylag keveset, de tartalmaznak szintetikus összetevőket. A természetes, növényi alapú összetevők táplálják, regenerálják és védik a bőrt.

Az ásványi és organikus sminkek is egyaránt vegyszermentesek, ezáltal hipoallergének, azonban javasolt mindig vetni egy pillantást az összetevők listájára, hiszen nem létezik még egységes szabályrendszer az ilyen jellegű termékek előállításának és összetevőinek szabályozására.

Bőrünk egészségének megőrzése érdekében nyáron, főleg a kánikula ideje alatt, ha nem akarjuk teljesen elhagyni a sminket, fokozottan érdemes a természetes készítményekhez nyúlni. Az izzadás, az erős napsütés így is megterhelő érzékeny arcbőrünk számára, felesleges még szintetikus anyagokkal is elzárni a megfelelő szellőzéstől.

Tévhit, hogy a természetes alapú sminkek nem olyan tartósak, mint hagyományos társaik. Ráadásul a lebarnult bőrön nagyon szépen tud mutatni egy-egy csillogóbb hatású ásványi smink.

Kicsit drágább mivoltukat meghálálja, hogy egyszerre kevés mennyiségre van szükség, mivel a növényi kivonatok minőségben jobbak. Nem utolsó sorban pedig természetes anyagok használatával a végeredmény is természetesebb hatású, ami jól jöhet a mindennapokban.

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

A szőlő és a szépségápolás.

Egy fürt egészség – A szőlő

A szőlő talán az egyik legnagyobb múlttal és kultúrával rendelkező gyümölcsünk, ami nem csak finom, de …

Vélemény, hozzászólás?