Pályázat iskolásoknak: A jobb internet veled kezdődik!

Biztonságos Internet Nap 2018 – Alkoss, csatlakozz, tiszteld a másikat:
A jobb internet veled kezdődik

A Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciuma a 2018-as Biztonságos Internet Nap alkalmából pályázatot hirdet hazai általános iskolások és középiskolások számára, digitális történetmesélésre és szépirodalmi írásművek elkészítésére. Mivel a kortárs segítségnyújtás, egymás tanítása és tanácsadás egyre nagyobb hangsúlyt kap napjainkban, a gyerekek pályaműveikben megfogalmazhatják, miképp teszik, vagy tudnák jobbá tenni az internetet.

A digitális történetmesélés egy innovatív, tevékenységközpontú tanulásszervezési eljárás, amely abban segíti a gyerekeket, fiatalokat, hogy a virtuális és a valós világ összekapcsolása révén jobban ki tudják fejezni önmagukat.

Olyan kreatív rövidfilmeket várnak a pályázóktól, melyekben képi eszközökkel fogalmaznak meg egy konkrét problémát, jelenséget, amely foglalkoztatja őket, amelyre választ keresnek. A cél a digitális történetmesélés, mint módszer népszerűsítése, és a gyerekek motiválása ennek használatára.

A szépirodalmi pályázatban nincsenek műfaji megkötések, bármilyen irodalmi alkotást elbírálnak, melyben a gyerekek, fiatalok megfogalmazzák a véleményüket arról, hogyan látják a digitális jelenünket és jövőnket. Mindezzel erősíteni kívánják a fiatalokban, hogy a kreatív írás és fogalmazás napjainkra sem veszítette el tradicionális értékét.

Biztonságos internet pályázat iskolásoknak

Verseny leírása

Téma: Digitális jövőnk gyerekszemmel: A jobb internet veled kezdődik
Kik jelentkezhetnek?
1. Általános iskola alsó és felső tagozatos tanulói (1-8. évfolyam)
2. Középiskolai tanulók (9-12. évfolyam)

Pályázati kategóriák és a pályamunkák feltételei:
1. Digitális történetmesélés

Egyéni vagy csapatmunka
Ebben a kategóriában, mely egy alternatív elbeszélési, mesemondási forma, a gyerekek kisfilmet készítenek. A film feldolgozhat valós vagy kitalált történetet, akár az általuk elképzelt jövőről is szólhat, saját szavaikkal, saját hangjukkal és fényképeikkel filmmé alakítva. A történet végén jelenjen meg a pályázó diák(ok) neve, életkora és az iskola neve.
Terjedelem: 1-5 perc

2. Szépirodalmi írásművek
Egyéni munka
Terjedelem: max. 3 digitális oldal, max. 12-es betűmérettel
Műfaji megkötés nincs (vers, esszé, mese, novella stb.)

Beküldési mód és határidő

A pályaműveket a sip@gyermekmento.hu email címre várjuk, 2018. január 19. éjfélig

Nyeremény

A beérkezett munkákat szakmai zsűri bírálja el. A kategóriák győztesei pénzjutalomban részesülnek és értékes nyereményekkel gazdagodnak, valamint meghívják őket a Biztonságos Internet Nap központi rendezvényére, Budapestre, 2018. február 6-án. A részletekről a nyerteseket időben értesíteni fogják!

A pályamunkákat három korcsoportban díjazzák: általános iskolások alsó tagozat, általános iskolások felső tagozat és középiskolások

I.díj: 50 000 Ft
II.díj: 40 000 Ft
III.díj: 30 000 Ft
IV-VI.díj: 10 000 Ft

Lebonyolítás

A verseny eseményeit a Saferinternet Magyarország FB-oldalon követhetik nyomon.
Eredményhirdetés: 2018. február 6. (A nyerteseket külön értesíteni fogják!)
Díjátadás: Budapest, 2018. február 6.
Hozzájárulás a pályamunkák felhasználásához
A jelentkezési lapon kívül kérik, hogy minden pályázó kötelezőképpen töltse ki a hozzájárulási nyomtatványt is!
Fontos, hogy az alkotások végén szerepeljen a készítők neve!

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Rengeteg a tévhit a rákkal kapcsolatban

A közösségi médiában megjelenő legnépszerűbb cikkek akár harmada is félrevezető információt tartalmaz a daganatos betegségek kezeléséről. A téves információk azért veszélyesek a rákos betegekre, mert negatívan befolyásolhatják a kezelésük minőségét, ezzel a túlélési esélyeiket.

Vélemény, hozzászólás?