A WHO három potenciális koronavírus gyógyszert tesztel

Az Egészségügyi Világszervezet által felügyelt Solidarity PLUS program új szakaszába lépett. 52 ország, 600 klinika, és több ezer kutatóorvos vesz részt benne, nem volt még ekkora összefogás a COVID-19 elleni kutatásokban.

A három gyógyszer az artezunat, imatinib, és infliximab. Egy nemzetközi, független testület választotta ki őket abból a célból, hogy csökkentsék a halálozás kockázatát a már kórházba került COVID-betegeknél. Ezeket a gyógyszereket már eddig is használták, csak nem a koronavírus ellen.

Az artezunátot a súlyos malária kezelésére, az imatinibet bizonyos ráktípusokra, az infliximabot pedig olyan autoimmun betegségekre, mint amilyen a Crohn betegség vagy a reumás ízületi gyulladás.

A gyógyszereket a gyártóik ajánlották fel ingyen a kutatásra. A Solidarity PLUS kutatás a WHO tagállamai között az eddigi legnagyobb együttműködés. Úgy számolnak, hogy a jelenlegi tempó mellett 2022 elejére több mint 300 millió fertőzött lehet a világon.

Az új gyógyszerek kipróbálásával egyrészt csökkenteni szeretnék a halálozások számát, másrészt csökkenteni a kórházban ápoltak számát, haramdrészt lerövidíteni a kórházi ápolás időtartamát.

A WHO tavaly indította el a Szolidaritás Kísérletet, amelynek során négy gyógyszert próbáltak ki korábban, és kimutatták, hogy a remdesivir, hidroxiklorokin, lopinavir és interferon hatástalan a koronavírus kezelésében.

Forrás: WHO

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Így segíthet a túlsúly leküzdésében a laborvizsgálat. Élj vele!

A túlsúly nem csak a külsőnkre vethet negatív fényt, de az egészségünket is beárnyékolhatja. Az életminőséget romboló fölösleges kilóktól megszabadulhatunk, de nem mindegy, hogyan kezdünk neki a felesleg ledolgozásának. Csodaszerek, sanyarú diéták, izomgyulladásig fokozott testmozgás helyett, kezdjük a laborban a fogyást! Sok esetben a súlyfelesleget valamilyen egészségügyi probléma okozza, ezért a hosszú távú megoldás érdekében érdemes a valódi okok nyomába eredni, mielőtt életmódváltásba kezdenénk.

Vélemény, hozzászólás?