Wavita egészség webáruház
Hirdetés
KONTAKTLENCSÉK a legnagyobb gyártóktól 30-60 százalék kedvezménnyel, akár ingyenes szállítással, azonnal saját raktárról, 30 napos visszavételi garanciával az eOptika.hu kontaktlencse webboltból. Vásároljon most!
Hirdetés

Egy módszer, amivel könnyebb felfedezni az autizmust

Könnyebben szűrhetők az autistajegyek gyermekkorban annak, az izraeli Weizmann Intézetben tett felismerésnek köszönhetően, miszerint az autisták nem különböztetik meg a szagokat és az illatokat.

egeszsegugyelet-friss-hirek-autizmus-nagy

A kellemes illatokat hosszabban, míg a kellemetlen szagokat rövidebb ideig lélegezzük be. – Erre a jelenségre építettek az említett intézet neurológiai tanszékén végzett kísérletek.

A Noam Sobel professzor által levezényelt kutatás során tizennyolc autista és tizennyolc egészséges gyereket figyeltek meg. A kísérletek során az derült ki, hogy előbbiek nem tesznek különbséget a jó illatok és a rossz szagok között.

Az így kialakított módszer révén a kutatás 81%-os pontossággal volt képes azonosítani a beteg gyermekeket. A felismerésnek köszönhetően 10 perc sem kellett ahhoz, hogy megállapítsák az autizmust, és annak mértékét. Mindehhez ráadásul nem volt szükség arra, hogy a vizsgált gyerekek beszéljenek vagy feladatokat végezzenek el.

A szaglásos szűrés már egész pici gyermekek esetében is lehetővé teszi a betegség megállapítását, és így korábban megkezdődhet és eredményesebb lehet az autista gyermekek kezelése, nevelése is.

Forrás: Index.hu

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Alzheimer áttörés? Új kutatás, reménykeltő eredmények

Egy brit, és német tudósok részvételével történő kutatásban, mind az antitest alapú kezelés, mind a fehérje alapú oltás enyhítette az Alzheimer-kór tüneteit, egyelőre állatkísérletekben.

Vélemény, hozzászólás?