Még nincs vége az ebolajárványnak?

Az ENSZ ebolaügyi megbízottja, David Nabarro egy hétfői fokvárosi konferencián jelentette ki, hogy a nyugat-afrikai ebolajárvány még nem ért véget teljesen, mert hetente körülbelül 30 új megbetegedést diagnosztizálnak.

egeszsegugyelet-friss-hirek-meg-tart-az-ebola-nagy

A kór mindenekelőtt a nyugat-afrikai országokat sújtja. Az említett fertőzési arány normál körülmények között már járványnak számítana.

Külön aggasztó az a tény is, miszerint a betegek egyharmada nem áll kapcsolatban más, ismert fertőzöttekkel. Ez alapján meglepetésszerű megbetegedésekről beszélhetünk az MTI szerint.

A járvány tetőfokához képest a fertőzési arány csökkenő tendenciát mutat ugyan, de az új fejlemények miatt nincs ok a teljes nyugalomra. A szakemberek aggodalmát tovább fokozza, hogy Libériában– amelyet két hónapja járványmentes területnek nyilvánítottak – június 30-án egy tizenhét éves fiú pozitív vizsgálati eredményéről számoltak be.

Itt volt a legerősebb korábban az ebolajárvány, aminek a megfékezése után a szomszédos Guinea és Sierra Leone számára Libériát követendő példaként jelölték meg.

A vírus közel negyven évvel ezelőtti megjelenése óta a mostani a legsúlyosabb ebolajárvány. A tavaly óta pusztítóan terjedő betegség több mint 11.200 ember haláláért tehető felelőssé Nyugat-Afrikában.

Forrás: Index

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Mikor kell orvoshoz menni a köhögéssel?

A köhögés a légúti védelem része, azt jelzi, hogy a légutakba valami olyan anyag, idegentest került, amelyet a szervezet ezzel próbál meg onnan eltávolítani.

Vélemény, hozzászólás?