Wavita egészség webáruház
Hirdetés
KONTAKTLENCSÉK a legnagyobb gyártóktól 30-60 százalék kedvezménnyel, akár ingyenes szállítással, azonnal saját raktárról, 30 napos visszavételi garanciával az eOptika.hu kontaktlencse webboltból. Vásároljon most!
Hirdetés

Még nincs vége az ebolajárványnak?

Az ENSZ ebolaügyi megbízottja, David Nabarro egy hétfői fokvárosi konferencián jelentette ki, hogy a nyugat-afrikai ebolajárvány még nem ért véget teljesen, mert hetente körülbelül 30 új megbetegedést diagnosztizálnak.

egeszsegugyelet-friss-hirek-meg-tart-az-ebola-nagy

A kór mindenekelőtt a nyugat-afrikai országokat sújtja. Az említett fertőzési arány normál körülmények között már járványnak számítana.

Külön aggasztó az a tény is, miszerint a betegek egyharmada nem áll kapcsolatban más, ismert fertőzöttekkel. Ez alapján meglepetésszerű megbetegedésekről beszélhetünk az MTI szerint.

A járvány tetőfokához képest a fertőzési arány csökkenő tendenciát mutat ugyan, de az új fejlemények miatt nincs ok a teljes nyugalomra. A szakemberek aggodalmát tovább fokozza, hogy Libériában– amelyet két hónapja járványmentes területnek nyilvánítottak – június 30-án egy tizenhét éves fiú pozitív vizsgálati eredményéről számoltak be.

Itt volt a legerősebb korábban az ebolajárvány, aminek a megfékezése után a szomszédos Guinea és Sierra Leone számára Libériát követendő példaként jelölték meg.

A vírus közel negyven évvel ezelőtti megjelenése óta a mostani a legsúlyosabb ebolajárvány. A tavaly óta pusztítóan terjedő betegség több mint 11.200 ember haláláért tehető felelőssé Nyugat-Afrikában.

Forrás: Index

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Mikor kell orvoshoz menni a köhögéssel?

A köhögés a légúti védelem része, azt jelzi, hogy a légutakba valami olyan anyag, idegentest került, amelyet a szervezet ezzel próbál meg onnan eltávolítani.

Vélemény, hozzászólás?