Hatékonynak bizonyul az ebola ellenszere

Úgy tűnik, sikeresen kifejlesztették azt a vakcinát, amellyel gyógyítható az ebola,valamint hatékonyan véd a halálos betegség ellen. Az oltóanyag 100 százalékos védelmet nyújt az immunizáltnak!

egeszsegugyelet-friss-hirek-ebola-vakcina-nagy

A nyugat-afrikai Guineában végzett klinikai kísérletek sikeresnek bizonyulnak és a vakcina kifejlesztői
bejelentették, az oltóanyag segítségével gyógyítható és megelőzhető lesz az ebolajárvány.

A VSV-ZEBOV nevű vakcinát 4000 olyan embernek adták be, akik valamilyen módon kapcsolatban álltak ebolavírussal fertőzött személlyel. Tíz nappal az oltás után mindegyiküknél 100 százalékos védelmet
állapítottak meg a betegséggel szemben.

Guineában 2013-ban ütötte fel fejét a járvány és több mint 11.000 ember életét követelte.

Bertrand Dranguez, az Orvosok Határok Nélkül (MSF) igazgatója és az ENSZ is úgy nyilatkozott, hogy először van remény egy olyan ellenszer használatára, amellyel a halálos fertőzésláncot megakadályozhatják.

A hírek szerint még legalább két hónap, amíg előtudják állítani a vírus terjedésének megállításához szükséges mennyiséget.

Forrás: erdekesvilag.hu

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Új vakcina a láthatáron, jó hírek: Hosszú távon is védhet a németek fejlesztése

A közeljövőben bővülhet a koronavírus elleni védőoltások száma, mert a német fejlesztésű CoVac-1 nevet kapó vakcina az első klinikai tesztek szerint minden résztvevő szervezetében beindította a COVID-19 elleni T-sejtek termelődését! A Tübingeni Egyetem tudósai olyan multipeptid-vakcinát fejlesztettek ki, ami hosszan tartó immunitást biztosíthat a koronavírussal szemben. A Nature tudományos folyóiratban közölt eredmények alapján, a CoVac-1 névre keresztelt vakcina rendkívül jól teljesített az első, emberen végzett klinikai teszteken.

Vélemény, hozzászólás?