Hommage à Kocsis Zoltán

Hangversenyt szervez Kocsis Zoltán emlékére a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Művészetek Palotája, Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében 2017. május 30- án (kedden), 20:00 órától.

Hommage à Kocsis Zoltán

Kocsis Zoltánról, a tavaly elhunyt világhírű zongoraművészről és karmesterről május 30-án hangversennyel emlékezik meg a karitatív szervezet. A művész kezdetektől fogva a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat tagja és elkötelezett támogatója volt, életében minden születésnapján – május 30-án – hangversenyt adott a Szolgálat javára. A civil szervezet munkáját nem csak Magyarországon, hanem Németországban is segítette, ahol Hannoverben több felejthetetlen jótékonysági koncertet adott a Szolgálat kérésére.

A Gyermekmentő az idei Kocsis Zoltán-emlékest bevételét, a korábbi évekhez hasonlóan, egészségügyi programjára fordítja.

A Szolgálat évente több karitatív célú rendezvényt szervez, melyek bevétele hozzájárul a hátrányos helyzetű, rossz sorsú, beteg, árva gyermekeket segítő 12 programja működtetéséhez. A programok közül leghangsúlyosabb az egészségügyi, az ösztöndíj- és a képzési program.

A koncertjegyek ára: 25 000 Ft/db. Diákoknak, nyugdíjasoknak a legfelső emeletre 1000 Ft/db, korlátozott számban. Jegyvásárlással kapcsolatos további információ a 475-7000-es telefonszámon Gabos Erikától vagy a gabos@gyermekmento.hu e-mail címen kapható, illetve személyesen a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat irodájában: 1066 Budapest, Teréz krt. 24. I/1.

Részvételeddel most Te is segítheted a Szervezet áldozatos munkáját.

A koncert részletes programja:

  • Liszt: Ave Maria
  • Kocsis Krisztián: Scherzo vonószenekarra és ütőhangszerekre
  • J. S. Bach: c-moll versenymű két zongorára, BWV 1060
  • Haydn: Divertimento, op.100, No.2
  • Schumann: Adagio und Allegro, Op. 70
  • Ravel: Pavane egy infánsnő halálára
  • Debussy: Csellószonáta, L 135
  • Csajkovszkij – Kocsis Zoltán: Virágkeringő
  • Bartók: Román népi táncok

Közreműködik: Bálint János – fuvola; Kelemen Barnabás – hegedű; Kocsis Krisztián – zongora; Mocsári Károly – zongora; Perényi Benjámin – zongora; Perényi Miklós – gordonka; Vígh Andrea – hárfa; Budapesti Vonósok

A Gyermekmentő Szolgálat tevékenységéről bővebb információ a www.gyermekmento.hu weboldalon található.

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

NGYSZ pályázat

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat pályázati felhívásai

Jegyekre lehet pályázni a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnál. Cikkünkben a pályázat részleteiről nyújtunk tájékoztatást. Hófehérke és …

Vélemény, hozzászólás?