Nemzetközi családi fejlesztő tábort tartanak

A Visegrádi Alap támogatja a Magyar Williams Szindróma Társaság 2016. július 3 és 10 között Balatonfüreden zajló nemzetközi családi fejlesztő táborát.

A Magyar Williams Szindróma Társaság a Visegrádi Alap támogatásával családi fejlesztő tábort szervez, melynek keretein belül az érintett fiatal felnőttek önálló életre felkészítő Fészekhagyó programját folytatja. A programjuk célja, hogy hosszútávon megoldás szülessen arra, hogy e ritka betegségben szenvedő és értelmileg akadályozott fiatalok a jövőben lehetőségeikhez mérten önálló életvitelt folytathassanak, elősegítve ezzel a társadalmi integrációt.

Williams Szindrómások fejlesztő tábora.

A tábori programok között szerepel vízi és zenés szárazföldi torna, úszás, önvédelmi oktatás, zenés fejlesztés, illetve nagy hangsúlyt kapnak az önállóságot, önkiszolgálást fejlesztő tevékenységek. Lehetőség nyílik a közös szórakozásra is, mert a fiatalok Nyitott Gyerekprogramot, illetve közös esti teázást szerveznek a kisebbeknek, maguknak és szüleiknek.

A rendkívül komplex, programokban gazdag fejlesztő tábort tovább színesíti a nemzetközi, cseh, lengyel, szlovák érintettek és kísérőik részvétele. A társaság fontosnak tartja, hogy megismerjék egymás kulturális szokásait, jó gyakorlatait, hogy ezáltal erősebb együttműködés alakulhasson ki e ritka betegséggel élők egyesületei között európai szinten. A szervezők több mint 100 főt várnak az eseményre, mellyel európai, sőt világ szinten is az egyik legnagyobb, Williams szindrómásoknak szervezett tábort valósítják meg.

A Magyar Williams Szindróma Társaságról (továbbiakban: MWSzT) röviden: A társaságot 1999 elején érintett szülők alapították, az ÉFOÉSZ és támogató szakemberek segítségével. Célja az országban nagyrészt ellátatlan Williams szindrómás gyermekek, fiatalok és családjaik teljes körű megsegítése, érdekeik képviselete, védelme, és szolgálata, társadalomba történő integrációjának elősegítése. Az MWSzT célja továbbá, hogy tagjaiból segítő közösséget kovácsoljon, folyamatosan tájékoztassa őket minden fontos hírről, eseményről, valamint összejöveteleket és tapasztalatcseréket szervezzen. Feladatának tekinti még a szükséges komplex orvosi, gyógypedagógiai, mozgásfejlesztési háttér létrehozását, a Williams szindrómával kapcsolatos kutatások támogatását, együttműködve a külföldi és magyar szervezetekkel. Az MWSzT tevékenysége az egész ország, sőt a környező országok magyar lakta területeire is kiterjed. A társaság a RIROSZ és az Európai WS Szövetség alapító tagja.
Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Komoly betegséget okozhat a legionella-baktérium.

Vízvezetékek, klíma, jacuzzi és a Legionella baktérium

Kevesen tudják, de a Legionella baktérium életünk szerves része, hiszen megtalálható a fürdővízben, az ivóvízben, …

Vélemény, hozzászólás?