A citromfű pozitív hatásai

A citronell, avagy citromfű citrusos illatú és aromájú növény, amit ajánlott gyakran használni, mert sok pozitív hatással bír az emberi szervezet működésére.

  • Antioxidáns tartalma: Semlegesíti a szabadgyököket, védi a sejteket, az egész szervezetet ellenállóbbá teszi a kórokozókkal szemben, erősítve az immunrendszert.
  • Antibakteriális: A citromfűtea mikrobaölő hatása segíthet a szájüregi fertőzések, és a fogszuvasodás kezelésében. Egy kutatás eredménye alapján a citromfű illóolaja hatékonyan pusztítja a fogszuvasodást okozó baktériumokat.
  • Gyulladáscsökkentő: A szervezetben kialakuló gyulladások számos betegség kialakulásában szerepet játszanak, többek között bizonyos kardiovaszkuláris kórképekben is. A citromfű olyan összetevőket tartalmaz, amik segítenek csökkenteni ezeket a gyulladásokat, plusz serkentik a testben a gyulladásgátló anyagok termelődését!
  • Rák kockázatcsökkentés: A citromfűben található citrál rákellenes hatású, mert kifejezetten pusztítja a rákos sejteket is, az alkotórészeit szolgáló izomerek erősítik az immunrendszert.
  • Emésztést segítő: Nyugtatja az érzékeny gyomrot, enyhíti a gyomorgörcsöket, emésztési problémákat. A gyomorfekély ellen is hatásos lehet, mert az illóolaj tartalma védi a gyomor-nyálkahártyát a sérülésekkel szemben.
  • Vízhajtó: A citromfű tea formájában vízhajtó hatású, ezzel segíthet a szervezetből kiüríteni a felesleges folyadékot és nátriumot. Szívbetegeknek, májbetegeknek, és ödémásoknak is javasolt rendszeresen citromfűteát iszogatni.

Forrás: healthline.com

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Gyógynövények gyomorproblémákra

Az emésztőrendszeri problémáknál is érdemes kihasználni a gyógynövények erejét. A gyógyteákkal javítható a tápanyagfelszívódás, enyhülhetnek a kellemetlen tünetek (puffadás, gyomorégés, reflux,…), segíthetik az elfogyasztott táplálékot gond nélkül végig jutni az emésztőcsatornán.

Vélemény, hozzászólás?