Élesítsd a memóriád természetesen, gyógynövényekkel

Akár a munkád, akár a tanulás, akár egy új nyelv elsajátítása miatt szeretnél javítani a koncentrációs képességeiden, a memóriádon, ezt természetes módon, gyógynövényekkel is megteheted. Cikkünkben a természetpatikájából mutatjuk be azokat a gyógynövényeket, amik segíthetnek az élénkebb elmeműködésben.

Fehér fagyöngy

Elsősorban meglévő agykapacitásunkkal tehetünk jót, ha fehér fagyöngyből készült teát fogyasztunk, ami memóriavédő italként válhat a mindennapok részévé. A vérkeringés javítása mellett, segít a vérnyomás csökkentésében és az érelmeszesedés megelőzésében is.

Orvosi veronika

Memóriazavar esetén is hatékonyan működhet az orvosi veronika, ami nem csak az ereket tisztítja, de az agy vérellátását, azáltal pedig a memóriát is hatékonyan javítja. Ezenkívül emésztési gondok esetén is alkalmazható.

Rozmaring

Mivel vérkeringést-serkentő hatással bír, a rozmaring segíti a szívműködést és az agyi erek vérellátását, ezáltal pedig javítja a memóriát.

Galagonya

Stresszes időszakban különösen jótékony lehet a galagonya, ami segít rugalmasan tartani a szívizomsejteket és az érfalakat.

Veronikafű

Az egyik legjobb természetes agyértágító a veronikafűből készült tea, ami az érbarát Tyúkhúros teakeverék egyik összetevője. Napi egy csésze rendszeresen fogyasztva hatásos lehet.

Forrás: gyorgytea.hu

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Kakukkfű

Vélemény, hozzászólás?