Pattanások ellen: Teafaolaj

A teafaolaj régóta az egyik leghatásosabb természetes megoldás a kellemetlen pattanások ellen, ugyanakkor nem mindegy, hogyan használjuk. A baktériumölő és gyulladáscsökkentő hatása miatt kedvelt csodaszer könnyen segíthet megtisztítani az arcod. Cikkünkben megmutatjuk, hogyan használhatod fel erre a célra.

A pattanások kialakulásáért részben a baktériumok, ezek közül is elsősorban a Cutibacterium acnes tehetők felelőssé. Az ausztrál teafaleveléből kisajtolt olaj fel veszi a harcot a mikroorganizmusokkal, baktériumokkal, gombákkal, vírusokkal szemben. Allkalmazása segít a göbök csökkentésében, enyhíti az olyan gyulladásos folyamatokat, mint a pustulák és a papulák.

Több korábbi tanulmány igazolta, hogy napi kétszeri arcmosás a teafaolajos géllel 12 hét alatt jelentősen javítja az arcbőr megjelenését. Egy 2018-as tanulmány a teafaolaj, aloe vera és propolisz keverékét javasolja a pattanások leküzdésére, és arról is beszámol, hogy ez a mix hatékonyabbnak bizonyult még az erythromycin tartalmú antibiotikum krémmel szemben is.

Így használd, hogy valóban segítsen

Ha az olyan egyszerű megoldás helyett, mint egy eleve teafaolaj-tartalmú arctisztító termék megvásárlása, te inkább magad szeretnéd elkészíteni a bőrápolódat, fontos, hogy tudd, hogyan érdemes csinálnod.
A teafaolajat kizárólag külsőleg szabad alkalmazni, mivel erősen szárító hatású, ezért célzottan érdemes alkalmazni, csak a kezelendő területen. Nagyon óvatosan kell vele bánni, egy-két csepp a vattapamacsra, majd beledörzsölve a pattanásos felületbe valóban elegendő.

Így készítheted el a saját teafaolajos tisztítódat házilag

Vásárolj 100%-ban teafaolajból álló illóolajat, hogy elkerülhesd az egyéb összetevők okozta irritációt.
Cseppents belőle egy két cseppet jojoba- vagy olívaolajba, a keveréket 1:10 arányban (tehát egy csepp teafaolajhoz 10 csepp bázisolajat adj) készítsd el. Ha a bőröd jól bírja, akár 1:5 arányban is elkészítheted a mixet.
Teszteld a karod belső oldalán, hogyan reagál rá a bőröd. Ha nem irritál, akkor próbáld ki a kezelendő felületen.

Forrás: Woohoo

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Bőrápoló csodaszer a konyhádból

Az indiai nők szépségelixírje a kurkuma, amiről kutatások állítják, hogy 75%-kal csökkenti a sejtek kémiai károsodását. A „szent por” azonban ennél többre is hivatott, mind a szépségápolás, mind pedig a gyógyítás terén. Nem véletlenül vált a natúr kozmetika egyik fontos összetevőjévé.

Vélemény, hozzászólás?