Wavita egészség webáruház
Hirdetés
KONTAKTLENCSÉK a legnagyobb gyártóktól 30-60 százalék kedvezménnyel, akár ingyenes szállítással, azonnal saját raktárról, 30 napos visszavételi garanciával az eOptika.hu kontaktlencse webboltból. Vásároljon most!
Hirdetés

A megelőzés hiánya miatt szenvedünk. Feleslegesen!

Allergiás vagy? Állandóan folyik az orrod? Eleged van abból, hogy a szemed helyén egy kis rés van csak és azon kell kikukucskálnod?  Tombol az allergiaszezon, ezért elkészítettük a Nagy Allergia tesztet, és utánajártunk, hogy augusztusban tényleg a fél ország tüsszög-e?

egeszsegugyelet-betegseg-abc-allergia-teszt-nagy

Az eredmények egyértelműen megerősítették az országos statisztikákat, hiszen a tesztet kitöltők 60%-a szenved valamilyen légúti megbetegedésben, leginkább az allergiától és az asztmától.

Legnagyobb számban a poratkára, a fűpollenre, fapollenre, állatszőrre és a penészre érzékenyek az emberek. A természet változásával, fű-, favirágzással párhuzamosan jelentkező legintenzívebb allergiás tüneteket – orrfolyást, orrdugulást, viszkető érzést a torokban, szemviszketést – a kitöltők tavasszal és nyár végén tapasztalják.

És mit teszünk az allergia ellen? Sajnos leginkább semmit. A tesztet kitöltők közel negyede nem tesz semmit az allergiás tüneteinek enyhítése vagy megelőzése érdekében! És ha mégis? Akik tesznek ellene, azok a gyógyszeres kezelést részesítik előnyben, közel minden 2. allergiás!

Mert ez a legegyszerűbb: az allergiások első útja – a tünetek jelentkezése után – a patikába vezet.

Arra azonban már kevesen gondolnak, hogy bár a vény nélkül kapható gyógyszerek, orrspray-k és szemcseppek hatásosan enyhíthetik a tüneteket, de mellékhatásokkal is járhatnak.

Pedig más, akár mellékhatások nélküli módszerek is léteznek az allergia légúti tüneteinek enyhítésére: az alternatív gyógymódok, homeopátia, gyógynövények, egészségügyi száraz sóterápia, akupunktúra azonban egyelőre csak az érintettek 28%-át győzik meg.

A Nagy Allergia tesztből az is kiderült, hogy a megelőzésre kevesen gondolnak, a legtöbben már csak a tüneti kezeléssel próbálják túlélni a kritikus pár hetet vagy hónapot. Pedig az orvosok nem győzik hangsúlyozni a prevenció fontosságát, ami az allergiások esetén is fontos lenne. Így a terápiák alkalmazását is már a tünetek megjelenése előtt érdemes elkezdeni, amivel akár el is felejthetjük a zsebkendőket és a szemcseppeket.

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Allergiások figyelem: súlyosabb tüneteket tapasztalhatnak

A szokásosnál nagyobb a levegő pollenkoncentrációja az enyhe tél, és a száraz tavaszi időjárás miatt, ez pedig súlyosabb tüneteket okozhat az allergiásoknak. A kórházakban, klinikákon már megnőtt a betegforgalom, az erősen beköszöntő allergia-szezon miatt.