Wavita egészség webáruház
Hirdetés
KONTAKTLENCSÉK a legnagyobb gyártóktól 30-60 százalék kedvezménnyel, akár ingyenes szállítással, azonnal saját raktárról, 30 napos visszavételi garanciával az eOptika.hu kontaktlencse webboltból. Vásároljon most!
Hirdetés

A megelőzés hiánya miatt szenvedünk. Feleslegesen!

Allergiás vagy? Állandóan folyik az orrod? Eleged van abból, hogy a szemed helyén egy kis rés van csak és azon kell kikukucskálnod?  Tombol az allergiaszezon, ezért elkészítettük a Nagy Allergia tesztet, és utánajártunk, hogy augusztusban tényleg a fél ország tüsszög-e?

egeszsegugyelet-betegseg-abc-allergia-teszt-nagy

Az eredmények egyértelműen megerősítették az országos statisztikákat, hiszen a tesztet kitöltők 60%-a szenved valamilyen légúti megbetegedésben, leginkább az allergiától és az asztmától.

Legnagyobb számban a poratkára, a fűpollenre, fapollenre, állatszőrre és a penészre érzékenyek az emberek. A természet változásával, fű-, favirágzással párhuzamosan jelentkező legintenzívebb allergiás tüneteket – orrfolyást, orrdugulást, viszkető érzést a torokban, szemviszketést – a kitöltők tavasszal és nyár végén tapasztalják.

És mit teszünk az allergia ellen? Sajnos leginkább semmit. A tesztet kitöltők közel negyede nem tesz semmit az allergiás tüneteinek enyhítése vagy megelőzése érdekében! És ha mégis? Akik tesznek ellene, azok a gyógyszeres kezelést részesítik előnyben, közel minden 2. allergiás!

Mert ez a legegyszerűbb: az allergiások első útja – a tünetek jelentkezése után – a patikába vezet.

Arra azonban már kevesen gondolnak, hogy bár a vény nélkül kapható gyógyszerek, orrspray-k és szemcseppek hatásosan enyhíthetik a tüneteket, de mellékhatásokkal is járhatnak.

Pedig más, akár mellékhatások nélküli módszerek is léteznek az allergia légúti tüneteinek enyhítésére: az alternatív gyógymódok, homeopátia, gyógynövények, egészségügyi száraz sóterápia, akupunktúra azonban egyelőre csak az érintettek 28%-át győzik meg.

A Nagy Allergia tesztből az is kiderült, hogy a megelőzésre kevesen gondolnak, a legtöbben már csak a tüneti kezeléssel próbálják túlélni a kritikus pár hetet vagy hónapot. Pedig az orvosok nem győzik hangsúlyozni a prevenció fontosságát, ami az allergiások esetén is fontos lenne. Így a terápiák alkalmazását is már a tünetek megjelenése előtt érdemes elkezdeni, amivel akár el is felejthetjük a zsebkendőket és a szemcseppeket.

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Az ételallergia ritkább tünetei (szerencsére)

Az ételallergia az immunrendszer túlérzékenységét jelenti, ami általában gyermekkorban jelentkezik, de nem ritka, hogy felnőttek olyan ételre lesznek túlérzékenyek, amivel addig nem volt problémájuk. Az immunrendszer bizonyos fehérjéket támadónak ítél meg, ezért reakcióra készteti a szervezetet. Hogy milyenekre?​ Lássuk!