(x) Így hozhatod a felszínre az elfojtott érzelmeidet szomatodráma segítségével

Elménk nyüzsgő labirintusában kincsek és rejtélyek hevernek, amelyek feltárásra várnak. A tudatos gondolkodás rétegei alatt elrejtőzve az érzelmek áramlatokként kavarognak egy hatalmas óceánban, formálva tetteinket, döntéseinket és felfogásunkat. Míg egyes érzelmekhez könnyedén hozzáférhetünk, addig mások megfoghatatlanok maradnak, tudatalattink páncélszekrényébe zárva. De mi van, ha létezik egy kulcs ehhez a robusztus szekrényhez? Amelynek köszönhetően mélyre merülhetsz az érzések hullámzó sodrásában és újonnan felfedezett tisztasággal és a szabadság érzésével bukkanhatsz elő a habok közül? Lépj be a szomatodráma csodálatos világába, ahol lebilincselő utazásod során az elfojtott érzelmeidhez vezet az út: lehetőséget adva a tudatosságod felébresztésére és a miértjeid megválaszolására.

Miért vannak rejtve az érzéseink?

Manapság a világ gyakran arra ösztönözhet bennünket, hogy álarcot öltsünk.

A társadalmi normák és a személyes félelmek gyakran győzedelmeskednek, ilyenkor elnyomjuk érzéseinket, megtanuljuk elrejteni a sebezhetőségeinket, fájdalmainkat, sőt örömünket is, akaratlanul is a tudatalattink mélyére tolva ezeket a puzzle darabokat.

Az érzelmeink elrejtésének okai rendkívül változatosak lehetnek.

Egyes érzelmeket eltemet a megítéléstől való félelem, az a felfogás, hogy bizonyos érzéseink elfogadhatatlanok, ha ezeket beismerjük önmagunknak vagy másoknak, gyengének látszódhatunk.

Más érzéseket a szomorúság, a düh vagy a trauma elsöprő erejétől védő hatalmas pajzs tart távol.

Ezeket pedig mindezt úgy raktározzuk, hogy lehet, hogy nem is tudunk róluk, nem realizáljuk, mi is rejlik pontosan a lelkünk mélyén. És ezek olykor mennyire megnehezíthetik a mindennapjainkat.

Ezek az elfojtott érzelmek ugyanis továbbra is befolyásolják az életünket, és gyakran olyan módokon törnek a felszínre, amelyeket talán nem is értünk meg teljesen, nem tudjuk, milyen oknál fogva nyilvánulunk meg úgy az adott helyzetben, ahogyan.

Ismerkedj meg a szomatodrámával!

A szomatodráma a “soma” = test és a ‘dráma” szót egyesítő kifejezés, amelynek már az elnevezése is magáért beszél.

Ez a módszer lenyűgöző átjárót kínál a tudatalatti érzelmeink feltérképezetlen területei felé.

A szomatodráma arra invitál minden önismeretre vágyót, hogy megtestesítve érzelmeiket és tapasztalatiakat, túllépjenek a verbális kifejezés határain. A testet kimondatlan érzelmek edényeként használva a szomatodráma új kommunikációs csatornát nyit meg a tudatos és tudattalan énünk között.

A szomatodráma foglalkozásokon az egyének különböző szerepeket töltenek be, amelyek mindegyike belső világunk aspektusait képviseli. Ez a megközelítés lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy érzelmeik helyébe lépjenek, kézzelfogható, interaktív élményt nyújtva, amely megkerüli az általunk gyakran felállított védőfalakat.

Ez nem csak a beszédről és a test mozdulatairól szól: a régóta elrejtett érzelmek átéléséről és megtestesítéséről.

Hogyan ébreszti fel a szomatodráma a tudatalattit?

A szomatodráma azon meggyőződésen keresztül működik, hogy a test emlékek és érzelmek tárháza, még azoké is, amelyekre esetleg nem teljesen emlékszünk, vagy nem tartunk kifejezetten fontosnak.

A módszer ereje abban rejlik, hogy képes megkerülni az intellektust, és közvetlenül kapcsolatba lépni az érzelmi áramlatokkal.

Amikor fizikailag fejezünk ki egy érzelmet, akár mozdulatokkal, gesztusokkal vagy szavakkal, közvetlen kapcsolatba kerülünk a tudatalattinkkal.

A test csatornává, híddá válik, hogy hozzáférhess és feldolgozhasd azokat az érzelmeket, amelyek jelenleg az árnyékban rejtőznek.

Ezért vágj bele önismereti, önfejlesztési utazásodba

Az elrejtett érzelmek következményei egész életünkben visszhangozhatnak.

A feloldatlan gyásznak akár fizikai kivetülése is lehet, az elfojtott harag megmagyarázhatatlan ingerlékenységgé alakulhat át, míg a be nem ismert félelmeknek gyakran önszabotázs az eredménye.

Minél tovább rejtegetjük az érzelmeinket, annál nagyobb hatással vannak mentális, érzelmi és fizikai jólétünkre.

A szomatodrámában való részvétellel kiszabadulhatsz az elfojtás és a tagadás láncából. Elkezdheted kibogozni a rejtett érzelmeid összegabalyodott szálait, lehetővé téve, hogy azok napvilágot lássanak.

Ez a feltárási folyamat olykor fájdalmas lehet, azonban döntő lépést jelent a növekedés felé.

Érezd magad megbízható kezekben: ismerd meg Várhegyiné Pfeiffer Juditot!

Észrevehetted már magadon, hogy kifelé és másoknak élsz?

A szomatodráma ezzel ellentétben arra hívogat téged, hogy befelé fordulj és hallgasd lelked suttogását.

Ha felfednéd a rejtett érzelmeidet és elindulnál az önfelfedezés útjára, fontold meg a részvételedet egy szomatodráma foglalkozáson.

Segítőd lehet az utad során Várhegyiné Pfeiffer Judit, aki több száz embernek adott már új iránytűt az életéhez.

Nő, anya, feleség. Emellett pedig segítő – akár a tied is!

Judit a testi-lelki problémákat megtapasztalva döntött úgy, hogy az önismeret útjára lép, félelmeit átfordítja figyelmességgé.

Önismereti konzultáció, kineziológia, KEP program vagy családalapítással kapcsolatos kérdések megválaszolása – Judit több mint másfél évtizedes tapasztalata során rengeteg különböző segítői címet tudhatott a magáénak, ez pedig csak néhány közülük.

Külföldi és belföldi önismereti táborok során összefogja legkedvesebb önismereti módszereit, ezzel lehetőséget adva, hogy több napon keresztül befelé figyelj.

A táborokban rálelhetsz elakadásod okaira, választ kaphatsz miértjeidre és egy olyan nyitott környezetben teheted mindezt, ahol hasonló kihívásokkal küzdő személyekkel találkozhatsz.

Nem utolsó sorban azonban a szomatodrámának, ennek az erőteljes technikának is egyik megbízható szakembere, aki végigvezethet érzelmeid labirintusában.

Judit foglalkozásai biztonságos és barátságos, tápláló teret biztosítanak számodra, ahol kapcsolatba léphetsz a tudatalattiddal, rejtett érzelmeid pedig a felszínre kerülhetnek.

A szomatodráma a remény fénye.

Emlékeztet bennünket arra, hogy érzelmeink, legyenek azok örömteliek vagy fájdalmasak, személyiségünk létfontosságú részét képezik.

Azáltal, hogy felkaroljuk őket, nemcsak teljes önmagadat tiszteled és öleled magadhoz, hanem utat is nyithatsz egy felhőtlenebb élet felé.

Lépj az önfejlesztés útjára és hagyd, hogy a szomatodráma legyen a társad az önfelfedezés és az érzelmi felszabadulás felé vezető kalandod során.

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

(x) Magán mentő választása egyszerűen – a legfontosabb szempontok

A számunkra megfelelő magán mentő kiválasztásra során jó, ha néhány dologra figyelünk - mutatjuk, hogy miket érdemes keresni egy magán mentőszolgálatban.

Vélemény, hozzászólás?