Így ápold a bőröd ősszel!

Minden évszakváltás más típusú bőrápolást igényel. Ősszel a bőr regenerálása jut főszerephez. Ahogy hűl az idő, bőrünk hajlamos megfakulni, kiszáradni, ilyenkor a szél, a fűtés hozzájárul az újabb ráncok megjelenéséhez is. Tippjeinkkel ebben az időszakban is megóvhatod bőröd a káros hatásoktól.

Milyen a bőrtípusod?

Minden bőrtípusnak meghatározott jegyei, tulajdonságai vannak. Jó esetben rendszeresen jársz kozmetikushoz, és tisztában vagy a rád jellemző „bőrjegyekkel”. Ha ez nem így van, akkor érdemes felkeresni egy bőrdiagnosztikára specializálódott szakembert, aki segít abban, hogy fókuszáltan ápolhasd a bőrödet.

Egy ilyen vizsgálat során kiderül, hogy eddigi életed során milyen károsodást okozott a hámrétegedben a napsugárzás, aktuálisan milyen állapotban van a bőröd, valamint a pattanás és egyéb problémák orvoslására is kapsz segítséget.

Őszi bőrápolás

Hidegben is fontos a hidratálás

Nem csak a nyári hőségben szomjazik a bőröd, de hidegben is létszükséglet számára az intenzív hidratálás, mert a szél, a fűtés miatt kialakult száraz levegő is „kitikkaszthatja”. Válassz olyan bőrápoló termékeket, amelyek vízmegkötő tulajdonsággal, összetevőkkel bírnak (gyümölcscukor, hyaluron-sav, vitaminok, karotinoidok). Bőröd ezek hatására rugalmas marad.

Az ideális hidratáló bőrtípusonként változó: zsíros, normál vagy kombinált bőrre az olajmentes, gél állagú kencék ajánlottak, míg a száraz bőr sűrűbb termékeket igényel.

Frissítsd fel a bőrödet!

A professzionális hámlasztásra nincs jobb időszak a novembernél! A visszafogott napsütés ugyanis ilyenkor kevésbé ártalmas a friss bőr számára. A hámlasztás hatására a bőr szinte újjászületik, a tápláló krémek hamarabb elérik céljukat, a kisebb ráncok szinte felszívódnak a hatására, a pigmentfoltok, hegek finomodnak.

Lassan a fénnyel!

Bár a napsugárzás valóban mérsékeltebb ilyenkor, mint nyáron, azért a fényvédelemről mégsem szabad megfeledkeznünk. Fontos, hogy a nappali hidratálód védjen az UV-A sugaraktól, és óvja bőröd az öregedéstől.

Bőrápolás ősszel

C-ből sosem elég!

A C-vitamin igazi elixír a bőrnek, nem csak belül, de kívül is. Létezik olyan peeling, amit C-vitaminos enzimmel végeznek. A nap káros hatásaival szemben is nagyszerű gyógyír. Hatásos a bőrhibákkal, pattanásokkal szemben is.

Forrás: Életforma

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

6 agyködoszlató tápanyag

Előfordul, hogy képtelen vagy összpontosítani a feladatodra, nehezebben fogadod be az információkat, lassul a gondolkodásod, esetleg szétszórtabb vagy? Ezt nevezik az agyköd állapotának. Gyakran olyan problémákkal karöltve fordul elő, mint a krónikus fáradtság, depresszió, lisztérzékenység, autizmus spektrumzavar, neuropszichiátriai betegségek, fibromyalgia, Hashimoto-betegség, ám jelentkezhet egyes tápanyagok hiánya miatt is. Nézzünk 6 agyködoszlató tápanyagot.

Vélemény, hozzászólás?