Ha az emberek, különösen a férfiak a napi étrendjüket kiegészítik egy kevés dióval, teljesen függetlenül attól, hogy mit esznek még, csökkenhet a rossz koleszterinjük értéke, ezáltal a szívbetegségek kockázata is.
Olvass tovább »Csak a fehérje? Hogyan egészségesebb a tojás
Bár tény, hogy a tojássárgája mértéktelenül fogyasztva egészségtelen, és az is tény, hogy a fehérje nagyon jó a szervezetünk számára, mégsem ennyire egyértelmű, hogy száműzni kellene a tányérunkból a sárgáját.
Olvass tovább »A mandarin 10 fantasztikus tulajdonsága
A mandarin az a mennyei ajándék a hideg évszakban, amelynek köszönhetően emlékezhetünk a töretlen napsütésre, és fogyasztásával még immunrendszerünknek is adunk egy vitaminlöketet. A kicsi kis életjel, hogy valahol a világban nyár van és hamarosan újra mi is élvezhetjük, számos jótékony hatással bír, amelyek a népi gyógyászatban sem ismeretlenek. A …
Olvass tovább »A fahéj 5+1 csúcshatása az egészségre
A Biblia is említést tesz a fahéjfa kérgének felhasználásáról. Az eredetileg távol-keleti növény kérge illóolajban, csersavban gazdag. Különleges íze miatt közkedvelt fűszer, a mézeskalács, a forralt bor, a tél szinte valamennyi csemegéje elképzelhetetlen nélküle. Cikkünkben megmutatjuk, hogyan tehetjük a házipatikánk részévé, és hogyan alkalmazhatjuk egészségünk sokoldalú támogatására a fahéjat.
Olvass tovább »Potenciálisan veszélyesek a koleszterincsökkentők?
AZ ABC ausztrál tévétársaság egyik műsora heves vitákat váltott ki a koleszterincsökkentő gyógyszerek kapcsán, mely hatására 60.000 beteg hagyta abba az említett készítmények szedését. A tévéműsorban a sztatinokat toxikusnak nevezték. 2013 őszén a Catalyst tudományos program részeként vetítették a Heart of Matter című kétrészes filmet, mely készítői „legnagyobb orvostörténeti mítosznak” …
Olvass tovább »