A gyümölcsök egyik koronázatlan királya/királynője a szőlő. Mind a piros, mind a zöld szemek nagyon egészségesek. Magas energiatartalmának köszönhetően úgy lakat jól, hogy közben elkerülhetjük a kellemetlen teltségérzetet, és hiába a magas cukortartalom, a benne található fruktóz közvetlenül hasznosul a szervezetben. Összegyűjtöttük, miért érdemes minél többet fogyasztani belőle.
Olvass tovább »Egy fürt egészség – A szőlő
A szőlő talán az egyik legnagyobb múlttal és kultúrával rendelkező gyümölcsünk, ami nem csak finom, de nagy energiatartalommal is bír. A gyümölcsök királya az ókorban a termékenység szimbólumaként is szolgált, mivel olyan kiváló tulajdonságai és gyógyhatásai vannak, amelyekkel már csak az alma képes felvenni a versenyt. Teljes értékű táplálék, minden olyan tápanyag …
Olvass tovább »Szuperételek, avagy a hosszú és egészséges élet 13 + 1 titka
Az, hogy mit, mikor és milyen formában fogyasztunk el, szintén kulcsszereppel bír az egészséges öregedés során. Sőt, a megfelelő ételeknek és italoknak, táplálékoknak köszönhetően, akár tovább is élhetünk! Tudd meg te is, mik a hosszabb élet titkának „összetevői”. Brokkoli, szőlő, saláta Ma már tudományosan is alátámasztott, vitathatatlan tény, miszerint a …
Olvass tovább »6 gyümölcs és zöldség, amiket nem szabadna meghámoznod
A gyümölcsök, zöldségek színes héja, a külső rész a leginkább koncentrált forrása lehet a vitaminoknak, ásványi anyagoknak, és antioxidánsoknak, ezért inkább most tedd le a hámozót. Ez azért nem azt jelenti, hogy az összes tápanyag a héjban található egyedül, ha például a paradicsom héját leszedjük, nem sokat veszít a jótékony …
Olvass tovább »