10 jele annak, hogy túl sok stressz ér

A sok stressz akár 5 és fél évvel is megrövidítheti az életet, egy átlagos felnőtt naponta minimum 11 percet idegeskedéssel tölt. A stressznek vannak jelei természetesen, és minél többet tapasztalsz, annál fontosabb, hogy olyan relaxáló tevékenység után nézz, amivel le tudod vezetni, ami képes kikapcsolni, megnyugtatni. Nézzük, mik jelzik, hogy túl sok stressz ér.

A szíved időnként kihagy egy ütemet

Ez még nem szívritmuszavar, csak a tested jelzi, hogy túl nagy benned a feszültség, ez a stressz egyik egyértelmű tünete.

Elveszíted a fonalat

Az olyan koncentrációs zavar, mint például beszélgetés közben, vagy egy filmet nézve egyszer csak kiesik az előzmény, hogy mi is a téma, klasszikus stressztünet.

Képtelen vagy egy helyben ülni

A nyugtalanság,a túlmozgásos állapot, ha egyre gyakoribbá válik, az egyre erősödő nyomás, az egyre feszültebb idegállapot növekedésének a jele.

Nincs kedved a szexhez

Az alacsony, vagy éppen átmenetileg megszűnő libidót is okozhatja az, ha túl sok stressz ér a mindennapok során.

Gyakran van gyomorgörcsöd

Ha mentálisan túlterhelt vagy, és gyakran érzed magad feszültnek és ingerültnek, arra a tested gyomor- illetve emésztőrendszeri problémákkal reagálhat, akár az IBS, azaz az irritábilis bél szindróma is kialakulhat a fokozott stressz hatására.

Alvászavarokkal küzdesz

Akár elaludni tudsz nagyon nehezen, akár napközben érzed magad folyamatosan fáradtnak, könnyen lehet, hogy a sok idegeskedés zavar bele a cirkadián ritmusodba.

Elakad a hangod

Tipikus stressztünet, amikor a negatív gondolatoktól szinte megszólalni se tudsz.

Túl lobbanékony vagy

Amikor a stressz-szint túlmegy egy ponton, a legapróbb dolgok is zavarhatnak, irritálhatnak, és ilyenkor pillanatok alatt robbanás közeli állapotba kerülhetsz, gyakran kifakadsz vagy kiabálsz a körülötted lévőkkel.

Úgy érzed, világméretűek a problémáid

Ez is klasszikus stressztünet, úgy érzed, minden és mindenki összeesküdött ellened, a korábban még hétköznapi rutin feladatok is hatalmas kihívásnak tűnnek.

Sok betegeskedés

A sok stressz legyengíti az immunrendszert, csökken az ellenálló képességed a baktériumokkal, vírusokkal szemben.

Forrás: dailymail.co.uk

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Egészségvédő szokások, melyekkel optimalizálhatod az immunvédelmed

Az egészséges életmód szakértői szerint az immunrendszer erősítése holisztikus megközelítést igényel. Ahogy egy diéta sem …

Vélemény, hozzászólás?