5 + 3 tavaszi sminktrend

Az új tavaszi sminktrendeknek hála, most olyan üde lehetsz, mint a frissen nyílt virág. A szépség nem csak adottság, de rutin is lehet. Erről is meggyőzhetnek a legújabb színek, melyek révén frissebb és fiatalabb lesz a tükörképed. Cikkünkből 5 új szépségtippet kapsz a make-up-odhoz. Végül plusz három tendenciával is meglepünk, amiket jobb, ha elkerülsz, mert utóbbiak előnytelen megoldások és öregítenek.

Új tavaszi sminktrend.

Bronz és arany

A hideg árnyalatok helyett „melegítsd” fel a vonásaidat egy kis arany árnyékkal a pofikon. Az arcszínnek megfelelő bronzos árnyalatú púder élénkebbé teszi a kisugárzásodat is. Alkalmazd az állon, a homlok két oldalán és a pofikon is, de akár a dekoltázsodra is felvihetsz egy keveset, így abszolút harmonikus lesz az eredmény. Fényvisszaverő tulajdonságának köszönhetően ez a make-up a sima, gömbölyded, fiatalos arcbőr hatását kelti.

„Szélcsókolta” ajkak

A sokkoló narancs, és az extrém lilaárnyalatok helyett, az idei tavaszi trend a természetes hatás fokozásáról szól, vagyis a meleg rózsaszín, az érett piros színek fokozatait kenheted az ajkaidra. A jó hír, hogy ezek a színek teltebbé is teszik a mosolyod. A legjobb, ha olyan rúzst választasz, aminek a színe megegyezik a szád belsejének árnyalatával. Miután bevontad az ajkaidat ezzel a „hústónusú” árnyalattal, vigyél fel rá egy kis krémes állagú selyemfényű formulát is, hogy a hatás teltebb, élettel telibb legyen.

2016 tavaszi smintrend

Napsugarak a szemeiden

A műszempilla divatja idén tavasszal is hódít, hiszen cicásan kiemeli a szemet. Ugyanakkor a rózsaszín és a barack, valamint a narancsos árnyalatok, melyeket az ajkakon is szívesen használunk, a szemhéjakon is jól mutatnak, és lágyabbá teszik a tekintetet. Peter Philips, a Dior sminkese szerint ez a trend „tiszta és érzéki”.

Szárnyas szemkontúr

Felejtsd el az 1970-es évek macskaszemét, mert ez a kontúr a szemeidet „nyitottabbá” teszi, így a tekinteted is sokkal fiatalabbá válik a hatására. Alul és felül is húzd feszesen a szemkontúr vonalat, úgy, hogy a szem külső csücskében találkozzanak, és felfelé íveljenek. Lehetőleg vékonyan készítsd el, mert a túl vastag vonal elronthatja az összhatást. A legjobb, ha ehhez vízálló szemceruzát használsz.

Lágyan ívelő szemöldök

Az idei trend arra is figyel, hogy az erőteljes szemöldök ne vonja el a figyelmet a lágy vonásokról. Természetesen a szem feletti vonal idén is meghatározó, de lágyan sminkelve, finomra szedve járul hozzá a tökéletes megjelenéshez.

Trend, amit érdemesebb kihagyni

A tavasz 3 olyan megoldást is magával hozott, amit jobb, ha hanyagolsz. Ezek a trendek ugyanis még a fiatal arcot is képesek sokkal idősebbnek mutatni.

Tavaszi sminktrend 2016.

  • Grafikus szemek: A művészi ecsetvonások, a csúsztatott szemceruza csík, túlságosan műhatású, ami lehet, hogy a kifutó modelljein jól mutat, a hétköznapokban azonban ront az összképen.
  • Matt ajkak: A matt ajakrúzsok a száraz, ráncos ajkakon csak tovább hangsúlyozzák azokat a vonásokat, amiket egy fényesebb állagú rúzs eltüntet.
  • Kék árnyék: Az egész szemhéjat lefedő kékszín, ami feljebb is csúszik a szemöldökig, túlságosan erőteljes ahhoz, hogy ne tegye művivé a megjelenésünket.

A trendek arra valók, hogy megismertessenek néhány új módszerrel, vagy élénkítő színnel, de mindig érdemes a sablon megoldásokat a saját személyiségedre szabni.

Forrás: Health.com

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Smink természetesen – ásványi és organikus smink

Sokunknak újszerű és ismeretlen, hogy a natúr sminkek pontosan miből is tevődnek össze, milyen eljárás …

Vélemény, hozzászólás?