SOK KICSI SOKRA MEGY!

Közel fél éve fogadja a rászoruló családokat a Bethesda Anyák Háza. A széleskörű társadalmi összefogásnak köszönhetően a Bethesda Gyermekkórház udvarán található épület kulturált szállást nyújt az égéssérült gyermekek hozzátartozójának. Így a szülők gyermekük mellett maradhatnak a sokszor hosszas gyógykezelés teljes ideje alatt, amikor a legnagyobb szükség van rájuk.

A Bethesda Anyák Háza ünnepélyes átadására tavaly novemberben került sor. A felújítás során kialakított helységekben összesen 9, beteg gyermekét kísérő hozzátartozó számára tudnak szálláslehetőséget biztosítani.

Ezen túl folyamatban van a kórház ügyeletes orvosai és nővérei számára öltöző és pihenőhelyiségek kialakítása. A kezdeményezést számos hazai és nemzetközi együttműködő partner segítette, többek között Kováts Adél színművésznő, Jaksa Petra önkéntes tűzoltó, valamint az SCA Hygiene Products Kft. a cég fenntartható társadalmi felelősségvállalási stratégiájának részeként.

Jó célt támogathat.

A Bethesda Anyák Háza küldetése, hogy a szülők számára biztos hátteret nyújtson. Így a gyermekükért aggódó anyák nem csupán szállást, de lelki támogatást és a legszükségesebb mindennapi teendők ellátására (mosás, teakonyha, közösségi tér) megfelelő helyeket is találnak.

Az átadás óta 36 rászoruló szülő kapott ingyenes szállást és ellátást a Bethesda Anyák Házában. A leghosszabb itt tartózkodás 60 nap volt, míg a szobákban eddig összesen 305 éjszakát töltöttek el az ország minden tájáról érkező gyermekek szülei a gyógykezelés ideje alatt.

Hogy még több rászoruló gyermeknek és családjának adhasson biztonságot és reményt a Bethesda Anyák Háza,
támogasd Te is személyi jövedelemadód 1%-nak felajánlásával!

Adószám: 18042539-1-42

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Vegyük komolyan a gyermek fájdalmát

Magyarországon elsőként a Bethesda Gyermekkórház fájdalomambulanciája vezette be nemrégiben a speciális kvantitatív szenzoros tesztet, a gyermek szubjektív „fájdalomérzetének” pontosabb megismerésére, illetve a háttérben álló érzékelési folyamatok felderítésére szolgáló készüléket, melyet több millió forintos beruházással szerzett be a kórház.

Vélemény, hozzászólás?