Az idei év diétáinak jellemzői, előnyei, hátrányai 3.

Sorozatunk harmadik blokkjához érkeztünk, amelyben három olyan diétát veszünk sorra, amelyek nem csak a hirtelen fogyásra fektetnek hangsúlyt, helyette a hozzáállást próbálják átprogramozni, hogy az eredmények tartósak maradhassanak.

A South Beach diéta

A South Beach diétát eredetileg szívbetegeknek fejlesztették ki. Napi háromszori étkezést javasol és egy konkrét edzéstervet. A diéta főképp telítetlen zsírsav tartalmú és fehérje dús ételeket foglal magába. Lényege a fokozatosság és a tudatosság.

Nem tilt el konkrét ételcsoportoktól, hanem egy tudatos fogyókúrát és súlymegtartást próbál elérni, viszont szigorú, amitől először gyengének érezheti magát a követője.

A kezdeti fázisban mellékhatásként jelentkezhet szédülés, rossz lehelet, fáradtság, stb.

A fogyás haladásával a diéta beállít egy olyan életmódot, amely segítségével a hirtelen súlyvesztés nem szalad vissza egykettőre és egészségmegőrző hatása van.

egeszsegugyelet-eletmod-fogyokura-dieta-sorozat-nagy2

Slimming World diéta

Magyarul a Karcsúsító Világ diéta egy olyan programot kínál, amelyben alacsony zsírtartalmú ételeket akármilyen mennyiségben lehet fogyasztani. Nincs konkrét tiltás, nincs kalóriaszámlálás és időnként egy kis bűnözés is megengedett.

Változatos étrendet enged, így nem válik unalmassá. Az adagok a választott terv előírásaitól függnek. A Body Magic című könyv tippeket és tanácsokat ad, hogy lehet minél sikeresebb ez a fogyókúra.

Nem kalóriaszámlálásra és adagméregetésre tanít, hanem egy alakformáló és megőrző életmódra nevel.

Összességében egy rugalmas, változatos diéta, amely az egészséges választásra ösztönöz, nem a méricskélésre.

egeszsegugyelet-eletmod-fogyokura-diatasorozat-nagy1

Slim-fast diéta

A Karcsú Gyorsan diétát 25-ös vagy annál magasabb testtömegindexxel rendelkező embereknek tervezték.

A program napi háromszori kisebb étkezést javasol, amelyben szerepel például csokoládé is, két főétkezést turmixokkal helyettesít, valamint egy normális étkezést is tartalmaz, amikor egy, a diéta által javasolt recept szerint készítjük el az ételt.

A Slim-fast diétának nincs határideje, egészen a kitűzött cél eléréséig bátran követhető. Természetesen a siker után is egy tudatosabb életmódot kell követni, hogy megőrizzük formánkat.

Változatos, gyors eredmények érhetők el, viszont ebben az esetben is félő, hogy a program befejeztével a leadott kilók visszaszaladhatnak, így a sportot és az egészséges ételrecepteket nem szabad elhagyni.

Következő, egyben utolsó blokkunkban három újabb izgalmas és kevéssé ismert diéta típust veszünk górcső alá, így ha eddig nem találtad meg a hozzád legközelállóbbat, akkor most a három utolsó befutó között talán már érkezik az igazi.

Forrás: nhs.uk

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Tökéletes ételek éhgyomorra

Egészségünk érdekében fontos minden nap reggelizni, a szakértők még azt is megkockáztatják, hogy a egészségtelen reggeli is jobb, mint a semmi. De! Amikor alvás, után pihen, és még üres a gyomor, nem mindegy, hogy mivel indítjuk a terhelését. Ébredés után először is érdemes egy pohár vizet meginni ébresztésnek, kutatások alapján például éhgyomorra egy fél liter víz megivása, felgyorsítja az anyagcserét.

Vélemény, hozzászólás?