Megnehezíti az alvást a kánikula? Így jobban alhatsz

A hőség miatt úgy érezheted, mintha még éjjel is búvárruhában lennél. Ha aludni is nehezedre esik a nagy melegben, tippjeinkkel elviselhetőbbé teheted az éjszakáidat.

Így használd a légkondid

A légkondinak nem kell egésznap mennie, ahhoz, hogy jobban alhass éjjel, elég, ha villanyoltás előtt kapcsolod be 1-2 órával. 18-21 Celsius fok az ideális éjszakai hőmérséklet az alvásszakértők szerint, de az is fontos, hogy a kinti és a benti hőmérséklet között ne legyen nagyobb különbség 10 Celsius foknál.

Légkondi hiányában

Érdemes arra törekedni, hogy amennyire lehetséges kívül tartsd a meleget. A kora reggeli és a késő esti órákban érdemes szellőztetni, napközben csak a hőséget fokozod a nyitott ablakokkal. Napközben a csukott ablakok és a sötétítés segíthet abban, hogy ne legyen bent melegebb.

Ha mindezek ellenére még szenvedsz a melegtől

Vegyél egy hideg zuhanyt lefekvés előtt, esetleg nedvesíts be egy kis törölközőt és azt tekerd a bokádra vagy a csuklódra alváshoz. Lefekvés előtt igyál egy nagy pohár hideg, de nem hűtött vizet.

Ágyazz nyárra

A 100 % pamutból készült ágyneműhuzatok jobban szellőznek és az izzadságot is elnyelik, cseréld le a műszálas ágyneműket pamutra. Érdemes hetente egyszer átmosni az ágyneműt, mert a frissessége téged is frissebbé tehet. Nyáron cseréld le a takaródat vékony verzióra, vagy takarózz lepedővel. A memória habos matrac télen jobb megoldás, ha ilyened van, nyáron szerezz rá egy matracfedőt, ami hűsebben tartja majd.

Pára nélkül könnyebb lélegezni

Ha a hőség magas páratartalommal párosul, akkor úgy érezheted, nem kapsz levegőt az otthonodban. Érdemes beszerezni erre az esetre egy páramentesítő készüléket.

Forrás: Lifehacker

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Ennyi az ideális alvásigényed

Az egészség szempontjából kiemelkedően fontos dolog a megfelelő alvási rutin kialakítása, ehhez először is nem árt tudni, naponta mennyi alvásra van szüksége a szervezetnek.

Vélemény, hozzászólás?