Érvédő hatású ételek

Amennyiben a szíved és az ereid egészségét szeretnéd megőrizni, ezekből az ételekből érdemes rendszeresen fogyasztanod, mert ezek kifejezetten érvédő hatásúak.

Alma

A rendszeres fogyasztása valóban védi a szívet. Több kutatás is arra az eredményre jutott, hogy a rendszeresen almát evők között jóval kevesebben hunynak el szívbetegségben.

Hüvelyesek, babfélék

A csicseriborsóban, babban, lencsében, fekete babban, stb található rostok a káros anyagokhoz tapadnak, mielőtt még lerakódnak az artériáinkban, ezért hatékonyan védik az ereket, és ezzel természetesen a szívet is.

Mandula

Egészséges nassolni való alternatíva, mert a nyers, sótlan mandula tele van E-vitaminnal, valamint szívvédő kalciummal és magnéziummal. Jó tudni, hogy magas a kalóriatartalma, ezért napi egy maréknál többet nem ajánlott enni belőle.

Kék áfonya

Az áfonyafélék rendkívül egészségesek, számos módon előnyösen hatnak a szervezetre, és persze az ereket és a szívet védő pozitív hatásuk is van. Magas antioxidáns tartalmúak, amelyeknek gyulladáscsökkentő hatásuk van, ezzel megakadályozzák, hogy olyan lerakódások keletkezzenek az erekben, amelyek károsítják a keringést.

Fahéj

Rendszeres fogyasztása csökkenteni a vér cukor-, koleszterin- és triglicerid szintjét is. Fontos tudni, hogy naponta egy kiskanálnyi elég belőle, mert nagyobb mennyiségben megterheli a vesét.

Lenmag és lenmagolaj

Gyulladáscsökkentő, és szívvédő hatású omega-3 zsírsavval van tele. Jó tudni, hogy érdemes a lenmag-szemeket akár otthon is megőrölni, mert így tudja a szervezet legjobban hasznosítani a magokban található olajat.

Forrás: HáziPatika

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

A leggyakoribb enzimhiány okai, tünetei, diagnosztizálása

Vannak bizonyos élelmiszerek, amik nélkül szinte el sem tudjuk képzelni a reggelit, ebédet vagy a vacsorát. Ilyen a sajt, a tej, a vaj… De mi történik akkor, ha a szervezetünk képtelen megemészteni a tejtermékeket? Ezt az állapotot nevezzük laktózérzékenységnek.

Vélemény, hozzászólás?