Amennyiben a szíved és az ereid egészségét szeretnéd megőrizni, ezekből az ételekből érdemes rendszeresen fogyasztanod, mert ezek kifejezetten érvédő hatásúak.
Alma
A rendszeres fogyasztása valóban védi a szívet. Több kutatás is arra az eredményre jutott, hogy a rendszeresen almát evők között jóval kevesebben hunynak el szívbetegségben.
Hüvelyesek, babfélék
A csicseriborsóban, babban, lencsében, fekete babban, stb található rostok a káros anyagokhoz tapadnak, mielőtt még lerakódnak az artériáinkban, ezért hatékonyan védik az ereket, és ezzel természetesen a szívet is.
Mandula
Egészséges nassolni való alternatíva, mert a nyers, sótlan mandula tele van E-vitaminnal, valamint szívvédő kalciummal és magnéziummal. Jó tudni, hogy magas a kalóriatartalma, ezért napi egy maréknál többet nem ajánlott enni belőle.
Kék áfonya
Az áfonyafélék rendkívül egészségesek, számos módon előnyösen hatnak a szervezetre, és persze az ereket és a szívet védő pozitív hatásuk is van. Magas antioxidáns tartalmúak, amelyeknek gyulladáscsökkentő hatásuk van, ezzel megakadályozzák, hogy olyan lerakódások keletkezzenek az erekben, amelyek károsítják a keringést.
Fahéj
Rendszeres fogyasztása csökkenteni a vér cukor-, koleszterin- és triglicerid szintjét is. Fontos tudni, hogy naponta egy kiskanálnyi elég belőle, mert nagyobb mennyiségben megterheli a vesét.
Lenmag és lenmagolaj
Gyulladáscsökkentő, és szívvédő hatású omega-3 zsírsavval van tele. Jó tudni, hogy érdemes a lenmag-szemeket akár otthon is megőrölni, mert így tudja a szervezet legjobban hasznosítani a magokban található olajat.
Forrás: HáziPatika