Miért nem megy a szex a férfiaknak?

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a férfiak szüntelenül kívánják a szexet, és velük nem fordulhat elő, hogy ne lennének kaphatóak egy kis intim együttlétre. Ez tévedés, mert igenis vannak alkalmak, amikor a férfi nem vágyik a szexre, és ennek számos oka lehet.  Cikkünkből kiderül, hogy a témában eddig végzett kutatások milyen magyarázatokkal szolgálnak.

A kudarctól való félelem

Azok a férfiak, akiknek már akadtak problémáik az erekcióval, gyakrabban tartózkodnak a szextől, mivel félnek az újabb kudarctól. A jelenség hátterében az önbizalom sérülése áll, és attól tartanak, ismét megtörténhet velük a kellemetlen eset. Ilyenkor a megoldás az lehet, hogy nem erőltetjük a behatolást, helyette kizárólag egy romantikus összebújásra koncentrálunk.

Merevedési zavar okai.

Nyomás alatt

Ahogy minket nőket, úgy a férfiakat is képes teljesen lekötni a stressz, és a munkahelyi problémák. Ez a feszült állapot a szex ellensége. A stresszhormon, a kortizol kifejezetten vágyromboló hatású. A megoldás egy hosszabb előjáték, egy közös zuhany, vagy egy lazító masszázs lehet.

Megszokás, rutin

Az egyik legfélelmetesebb dolog egy hosszú távú kapcsolatban az unalmas szex. Ilyenkor kell nyitottnak lenni az újdonságokra, és újra becsempészni a szenvedélyt a hálószobába. Fontos megosztani a vágyakat egymással, kipróbálni új pózokat, új helyszíneket. Sok esetben ennyi is elég, hogy a régi láng újra fellobbanjon.

Kapcsolati problémák

A lelki problémák ugyanúgy vágyfojtó hatásúak lehetnek, ahogyan a stressz. A legfontosabb, hogy át tudjuk beszélni a felmerülő gondokat.

Miért nem megy a szex a férfiaknak.

Önkielégítés, mint akadályozó tényező

A túlzásba vitt önkielégítés szintén az intim együttlétek útjába állhat. Az is megtörténhet, hogy aznap már saját magán könnyített, így most nem érzi azt az ellenállhatatlan vágyat.

Elégedetlenség önmagával szemben

Nem csak a nők nem érzik magukat szexinek mindig. Előfordul, hogy a férfiaknak van rossz napjuk, amikor nem érzik magukat elég kívánatosnak. Ilyenkor a kulcsot az jelentheti, ami nekünk is jól esne fordított esetben, bókoljunk nekik, hagy érezzék magukat kívánatosabbnak.

Általában a probléma átmeneti. Ha mégis tartóssá válik, akkor nagyon fontos jobban odafigyelnünk párunkra, hogy a lelki okok mellett nehogy fizikai okok, betegségek is szerepet játszanak a libidó csökkenésében, a szex elutasításában.

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Tipp az intim szexért

Éleszd újra az intimitást!

Egy tanulmány szerint férfiak és nők ugyanarra a dologra vágynak a szexualitásban… Napjainkban járványként zúdul végig …

Vélemény, hozzászólás?