Ne hagyd, hogy elmérgesedjen!

Gyakran olvashatjuk, hogy időnként fontos salaktalanítani és méregteleníteni, de nem tudjuk, pontosan mi a helyes módja ezeknek az eljárásoknak. Fontos tisztázni a fogalmakat és a különbségeket, ahhoz, hogy egészségesen végezhessük a tisztítókúrákat.

Először is, jó tudni, hogy egyik sem működik a másik nélkül! Méregtelenítés és salaktalanítás kéz a kézben járnak, kiegészítik egymást. Ha méregtelenítünk salaktalanítás nélkül a toxinok megtapadhatnak a bélsárban, és komoly betegségekhez, gyulladásokhoz vezethetnek, lassítják az emésztést és gyakorlatilag teljesen az ellenkezőjét érjük el eredeti célunknak. Ha pedig a salaktalanítást végezzük a méregtelenítés nélkül, akkor a felhalmozódott toxinok ugyanúgy ott maradnak a szerveinkben.

Méregtelenítés és salaktalanítás.

Pontosítsuk a fogalmakat!

Méregtelenítés során a vesében, a májban, a szív- és érrendszerben, az epében és a gerincvelőben felhalmozódott toxinokat, kemikáliákat, méreganyagokat távolítjuk el.

A salaktalanító kúrák alatt pedig az emésztőrendszerben lerakódott salakanyagokat tisztítjuk ki szervezetünkből, azonban a különböző káros vegyületek miatt a bélflórák és a probiotikus törzsek is sérülnek, ezért fontos a pótlásuk.

A salaktalanítást érdemes a méregtelenítés után végezni. Amikor már a méreganyagokat kihajtottuk a szervezetünkből, a salakanyagokat is eltávolítjuk, amelyekben megtapadhatott némi maradék.

A tisztítókúra pozitív hatásai.A komplex tisztítókúra pozitív hatásai

A szervezetünkben végzett nagytakarítást hamar megérezzük. Először csökken a fáradtságérzetünk, a gyomorsav és a puffadás sem okoz kellemetlen perceket, valamint a sav-bázis egyensúly is pozitív változásokat mutat.

Ha a probiotikumok pótlására is figyelünk, akkor a kúráknak köszönhetően kiválasztó szerveink és emésztőrendszerünk működése is tökéletes lesz, nem beszélve arról, hogy immunrendszerünk is erősödik közben.

A tisztítókúra azonban nem csak a szerveinkkel és a közérzetünkkel művel csodákat, de hatására a bőr is üdébbé, tisztábbá válik, és a haj is fényesebb lesz.

Táplálékkiegészítők segítségével is végezhető a szervezet működésének frissítése, ha nem akarunk salaktalanítással egybekötött méregtelenítő kúrát bevetni. Rövid zöldség-gyümölcs diétákkal is tehetünk belső egészségünkért.

Méregtelenítés otthon

Az interneten számos recept, praktika olvasható, amelyek segítségével házilag megoldhatjuk a rövid kúrákat. Összeszedtünk néhány tippet, amelyeket kezdőként érdemes betartani és kipróbálni:

  • Fogyasszunk friss, rostban gazdag gyümölcsöket, zöldségeket, belőlük készült turmixokat, mindenféle adalékanyag nélkül.
  • Kerüljük a mesterséges alapanyagok használatát, fogyasztását, és a nehéz ételeket.
  • Igyunk rengeteg folyadékot (cukormentes teát), és elsősorban vizet.
  • Kerüljük az alkohol és a kávé fogyasztását. Ha koffeint szeretnénk a szervezetünkbe juttatni, zöld teával megtehetjük.

Ezek a legalapvetőbb szabályok, amelyeket ajánlott betartani. A hosszabb ideig tartó és bonyolultabb kúrák sem működnek ezek nélkül.

Az öntisztítást és immunerősítést segítheti a rendszeres szaunázás, nyirokmasszázs. Ha igazán hatékony méregtelenítésen, salaktalanításon szeretnénk átesni, akkor választhatjuk a napjainkban népszerű kolon hidroterápiát is.

A böjt mellett szól

Ha próbálunk is viszonylag egészségesen élni, ételeinkkel mesterséges adalékanyagok jutnak a szervezetünkbe, továbbá a levegő-, a környezet szennyezettsége főleg a városban élő emberek szervezetére folyamatosan nyomást gyakorol. Sokszor ezek miatt a tényezők miatt alakulnak ki emésztési panaszaink, amelyek megszüntethetők egy jól időzített rendszeres tisztítókúrával, amely számos súlyos, akár életveszélyes betegséget is megelőz hosszú távon.

 

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Az egészséges bélflóra titka

A bélflóra állapota azért fontos, mert komoly szerepet játszik például az immunrendszer működésében is, védi a szervezetet a különböző kórokozóktól. Nézzük, mit kell tudni róla, mik segítenek abban, hogy a bélflóra egészséges maradjon, és mik veszélyeztetik.

Vélemény, hozzászólás?