Ezek miatt is érdemes napi 30 percet sétálnod

Életkortól, edzettségi állapottól, testsúlytól függetlenül lehet sétákat végezni, és már napi 30 perc is komoly pozitív egészségügyi változásokat okozhat, ha beépíted a hétköznapjaidba.

Jobb lesz a kedved

Mindenkinek más a receptje ha szeretne jobb kedvre derülni, van akinek vicces sorozat válik be, van akinek egy kevés csokoládé. A séta ugyanezt teszi, csak például kék fény szennyezés, vagy plusz kalóriák nélkül. Rendszeresen végezve stimulálja az idegrendszert, és még hatásosabb, ha nem egyedül indulsz útnak. A szabadban, vagy akár egy parkban végzett séta a természet látványától eleve stresszoldó, és mivel több természetes fény ér, akár a szezonális depresszión is segíthet.

Kreatívabbá válsz

Ha elakadsz a munkáddal, vagy éppen nem találod a megoldást egy problémára, akkor érdemes sétálni egy kicsit. Kutatások igazolják, hogy a séta stimulálja az agyat, felébreszti a kreativitást, emiatt könnyebben jönnek a hasznos gondolatok, mint ücsörögve.

Fogyni fogsz

A rendszeres sétával elsősorban csökkeni fog a hasi zsírpárnáid mennyisége, mert növeli a szervezeted inzulin érzékenységét. Másodsorban serkenti az anyagcserédet, akadályozza az izomvesztést, és egyben fokozza a kalóriaégetést is, ráadásul különösebb megerőltetés nélkül.

Csökkenni fog a krónikus betegségek kialakulásának a kockázata

A sétával csökken a vércukorszinted, emiatt a cukorbetegség kialakulásának veszélye is, a vérnyomásod pedig normalizálódik, ami miatt a keringéssel kapcsolatos problémák kialakulásának kockázatát is csökkented.

Szebbek lesznek a lábaid

Az öregedéssel sajnos sok esetben együtt járnak a kitüremkedő erek, visszerek megjelenése a lábakon. A rendszeres sétával serkenteni fogod a vérkeringést, és erősíted a lábizmokat, ez pedig sokat segíthet, hogy az érfalak ne gyengüljenek meg, a lábaid tovább megőrizzék fiatalosságukat, vagy ha már előjöttek a problémák, akkor szebbé váljanak.

Hogy a legegészségesebb a séta? Ebből a cikkünkből megtudhatod, kattints ide.

Forrás: HáziPatika.com

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

A séta így a legegészségesebb

A rendszeres séta is kiváló edzésforma, csökkentheti a magas vérnyomás, a keringési problémák, és a cukorbetegség kialakulásának esélyét, még fogyaszthat is, ha a megfelelő technikával történik.

Vélemény, hozzászólás?