Ezért jobb a női érzelmi emlékezőtehetség

Ha megkérdeznénk egy csapatnyi embert arról, hogy szerintük a nők vagy a férfiak emlékeznek-e jobban az érzelmes momentumokra, valószínűleg, a nőkre több szavazat jutna. Egy svájci kutatás utána járt a jelenség okának.

Mindkét nemre igaz, hogy könnyebben emlékszik a pozitív vagy negatív érzelmekkel társuló eseményekre, mint a semlegesekre. Az emlékezés mértékében azonban jelentős az eltérés a két nem képviselői között, méghozzá a hölgyek javára.

Az említett svájci kutatás során 3000 emberrel nézettek végig érzelemkiváltó képeket, és olyanokat is, amelyek abszolút semlegesek, és azt is tesztelték később, hogy ki mire és mennyire emlékszik ezekből. Az emlékezet-teszt folyamán agyszkennerrel vizsgálták a kérdezetteket, ami alapján világossá vált, hogy az érzelmekkel társuló emlékek utáni kutatás során a női agy aktívabb, mint a férfi agy.

erzelmek-agy-egeszsegugyelet

Az illusztráció pirossal és sárgával azokat a területeket jelöli, melyek mindkét nemnél aktívak, és zölddel mutatja azokat a területeket, amelyek az emlékek utáni kutatás során csak a nőknél aktivizálódnak.

Forrás: HVG

 

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Aludj naponta kétszer is az egészségedért

A szieszta dicsérete – avagy érvek a napi kétszeri alvás mellett

A második ipari forradalomig a napi kétszeri alvás volt az általános, ez a megszokás csak …

Vélemény, hozzászólás?