MOK: 4 lépés a 4. hullám ellen

A Magyar Orvosi Kamara felhívja a figyelmet rá, hogy újra 100 fölött a koronavírus fertőzés miatti lélegeztetőgépen lévők száma. Már a nyár végétől emelkedik a koronavírusos esetek száma, ez a tendencia azóta is folytatódik, tehát súlyosbodik a helyzet.

Az új fertőzéseket okozó delta variáns a korábbi koronavírus variánsoknál gyorsabban és agresszívebben terjed. Az európai országok adataiból tisztán látszik, hogy a járvány 4. hulláma elsősorban az oltatlanokat érinti.

A Magyar Orvosi Kamara 4 lépéssel igyekszik iránymutatást adni a lakosságnak, ezek együttes alkalmazásával jelentősen csökkenthető a vírus terjedése:

  1. OLTÁS

A koronavírussal szemben az első számú védekezési eszköz továbbra is, mert oltottaknál csökken a kórházba kerülés, és az elhalálozás esélye.

  1. MASZK

Zárt térben mindenki nagymértékben ki van téve a fertőzés veszélyének, emiatt olyan zárt terekben, mint például boltok, színházak, mozik, éttermek, stb. viseljünk maszkot!

Erős influenza szezon várható, a kétféle kórokozó együttes jelenléte főleg fontossá teszi ezt az egyéni védekezési eszközt. A koronavírus fertőzés ellen viselt maszk, az influenza ellen is véd!

  1. TÁVOLSÁGTARTÁS

Legalább 2 méter távolságot tartsunk embertársainktól!

  1. KÉZMOSÁS

Fokozottan figyeljünk a rendszeres és alapos kézmosásra! Ez az a 4 lépés, amit egyénileg tehetünk meg a járvány terjedésének megállításáért, az egészségünk megóvásáért. A koronavírus terjedésének megakadályozásához kormányzati intézkedésként szükséges visszaállítani a védettségi igazolványok kiterjedt használatát.

A kamara kiemeli: csak közös erővel, a fenti pontok együttes alkalmazásával csökkenthető a vírus terjedése! Tegye meg mindenki ezt a minimumot azért, hogy ne álljon le ismét az ország!

Forrás: Magyar Orvosi Kamara

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Mikor kell orvoshoz menni a köhögéssel?

A köhögés a légúti védelem része, azt jelzi, hogy a légutakba valami olyan anyag, idegentest került, amelyet a szervezet ezzel próbál meg onnan eltávolítani.

Vélemény, hozzászólás?