Orvostanhallgatók győzködik majd az oltatlan időseket

Augusztus elsejétől egészségügyi hallgatók keresik majd fel azokat, a 60 évnél idősebb embereket, akik eddig még nem oltatták be magukat. Az ő feladatuk lesz meggyőzni őket arról, hogy kérjék a koronavírus elleni vakcinát, illetve az orvostanhallgatók közül, aki már legalább 10 féléve tanul az egyetemen, az be is adhatja majd az oltást. Ez a Magyar Közlönyben jelent meg.

A rendelet szerint a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő hetente tájékoztatja a belügyminisztert, és az adott háziorvost azokról, a 60 évesnél idősebb emberekről, akik még nincsenek beoltva, és a különböző személyes adatokat is megadják, köztük a lakcímüket is. Ezzel egy időben az egészségügyi képzést adó egyetemek is átadják a listát, amin a kirendelhető hallgatókat sorolják fel.

A felkeresett beoltatlan személy elutasíthatja az oltást, viszont azt írásban kell megtennie.

Amennyiben meggyőzik és kéri az oltást, akkor regisztrálnia kell rá online, vagy papíron legkésőbb akkor, amikor megkapja. Az oltást az orvostanhallgatók háziorvos, vagy az egyetemek által kijelölt orvos felügyelete mellett be is adhatják majd az idős embereknek. A munkáért a hallgatók fizetést kapnak, az ellátásukról, a szállásukról a kormányhivatal fog gondoskodni.

65 év felett 470 ezren nem kérték még az oltást.

Forrás: Telex.hu

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Mikor kell orvoshoz menni a köhögéssel?

A köhögés a légúti védelem része, azt jelzi, hogy a légutakba valami olyan anyag, idegentest került, amelyet a szervezet ezzel próbál meg onnan eltávolítani.

Vélemény, hozzászólás?