Terjed a delta variáns, szigorít a tokiói olimpia

Hat ország olimpiai csapatának Japánba utazása szigorodik a delta variáns terjedése miatt.

Kiket érint egyelőre

A japán kormány egyelőre hat ország olimpiai csapatainak szigorítja meg a beutazási feltételeket a koronavírus fertőzőbb, delta variánsának terjedése miatt, írta a Yomiuri Shimbun japán napilap.

A japán napilap beszámolója szerint az intézkedések India, Pakisztán, Nepál, Srí Lanka, a Maldív-szigetek és Afganisztán olimpiai csapatait érintik.

A szigorítás

A csütörtökön érvénybe lépő szabály értelmében a hat ország Tokióba készülő olimpikonjait egy héten keresztül minden nap le kell tesztelni, mielőtt Japánba indulnának, hogy fertőződtek-e a delta variáns miatt, a koronavírussal.

A Japánba utazásuk előtti egy hetes időszakban, továbbá a megérkezésük után három napig – az edzőiket és a csapattársakat kivéve – a sportolóknak tilos kapcsolatba lépniük bárkivel.

Az először Indiában azonosított delta vírustörzs, jelenleg több mint 85 országban terjed, és válik dominánssá az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint.

Forrás: MTI

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Mikor kell orvoshoz menni a köhögéssel?

A köhögés a légúti védelem része, azt jelzi, hogy a légutakba valami olyan anyag, idegentest került, amelyet a szervezet ezzel próbál meg onnan eltávolítani.

Vélemény, hozzászólás?