Wavita egészség webáruház
Hirdetés
Egészségügyelet / Friss hírek / Igazi Kinder meglepetés: „nem alkalmas fogyasztásra”!
KONTAKTLENCSÉK a legnagyobb gyártóktól 30-60 százalék kedvezménnyel, akár ingyenes szállítással, azonnal saját raktárról, 30 napos visszavételi garanciával az eOptika.hu kontaktlencse webboltból. Vásároljon most!
Hirdetés

Igazi Kinder meglepetés: „nem alkalmas fogyasztásra”!

Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság jelentése szerint: Rákkeltő, és genetikai károsodást okozó anyagokat tartalmazhat a Kinder csokoládé!

Káros a Kinder csokoládé.

Ásványi olajból előállított aromás szénhidrogéneket találtak a Kinder csokoládéban, melyek „vélhetően rákkeltőek és mutagének” az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság besorolása szerint, ezért a Foodwatch német élelmiszer-biztonsági szervezet visszahívásra ajánlotta – jelent meg az Independent-ben. Ez a káros hatású összetevő a kőolaj finomításakor keletkezik.

20 különböző terméket vizsgáltak, közülük háromban találták veszélyesnek a káros összetevő mértékét: a Lindt Fioretto nugát-bonbon, a Sun Rice Classic Schokohappen termék visszahívását javasolták a Kinder csokin kívül. Mindhárom termék esetében elutasították kérelmüket, számoltak be róla.

Johannes Heeg, a Foodwatch egyik képviselője szerint szántszándékkal próbálják eltussolni az ügyet, ezért arra buzdít mindenkit, hogy ne vásároljanak az említett termékekből, mert az azokban található káros összetevő egyszerűen „nem alkalmas a fogyasztásra”!

A Német Édesipari Szövetség kiadott egy közleményt az ügyben, amely szerint a Foodwatch által megállapított összetevő ezekben a termékekben olyan alacsony mértékben van jelen, hogy aggodalom nélkül fogyaszthatóak. Szerintük…

Forrás: HVG, Independent

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

A húsok és a rák.

Tévhit eloszlatás vs. vörös hús

Felháborodást- és humorhullámot váltott ki az interneten a WHO bejelentése, amely szerint a szalonna, kolbász, ...

Minden vélemény számít!