Egészségügyelet / Friss hírek / SOK KICSI SOKRA MEGY!

SOK KICSI SOKRA MEGY!

Közel fél éve fogadja a rászoruló családokat a Bethesda Anyák Háza. A széleskörű társadalmi összefogásnak köszönhetően a Bethesda Gyermekkórház udvarán található épület kulturált szállást nyújt az égéssérült gyermekek hozzátartozójának. Így a szülők gyermekük mellett maradhatnak a sokszor hosszas gyógykezelés teljes ideje alatt, amikor a legnagyobb szükség van rájuk.

A Bethesda Anyák Háza ünnepélyes átadására tavaly novemberben került sor. A felújítás során kialakított helységekben összesen 9, beteg gyermekét kísérő hozzátartozó számára tudnak szálláslehetőséget biztosítani.

Ezen túl folyamatban van a kórház ügyeletes orvosai és nővérei számára öltöző és pihenőhelyiségek kialakítása. A kezdeményezést számos hazai és nemzetközi együttműködő partner segítette, többek között Kováts Adél színművésznő, Jaksa Petra önkéntes tűzoltó, valamint az SCA Hygiene Products Kft. a cég fenntartható társadalmi felelősségvállalási stratégiájának részeként.

Jó célt támogathat.

A Bethesda Anyák Háza küldetése, hogy a szülők számára biztos hátteret nyújtson. Így a gyermekükért aggódó anyák nem csupán szállást, de lelki támogatást és a legszükségesebb mindennapi teendők ellátására (mosás, teakonyha, közösségi tér) megfelelő helyeket is találnak.

Az átadás óta 36 rászoruló szülő kapott ingyenes szállást és ellátást a Bethesda Anyák Házában. A leghosszabb itt tartózkodás 60 nap volt, míg a szobákban eddig összesen 305 éjszakát töltöttek el az ország minden tájáról érkező gyermekek szülei a gyógykezelés ideje alatt.

Hogy még több rászoruló gyermeknek és családjának adhasson biztonságot és reményt a Bethesda Anyák Háza,
támogasd Te is személyi jövedelemadód 1%-nak felajánlásával!

Adószám: 18042539-1-42

Nézd meg ezt is

Segítsd az egészség ügyét

Segítsd az egészség ügyét!

A K&H gyógyvarázs szavazásán keresztül bárki segítheti a helyi egészségügyet Az egészség a legnagyobb ajándék, ...

Minden vélemény számít!