Létfontosságú szerveink egyike a máj. Nélküle nincs élet, mégsem értékének megfelelően vigyázunk rá. Az inoperábilis, és gyógyíthatatlan májrák és az alapjául szolgáló májzsugor kialakulásának elkerülése, ha nem is kizárólag rajtunk, de rajtunk is múlik.
Olvass tovább »Kávéval betegségek ellen
Az elmúlt évek számtalan kutatási eredményei alapján, mára már biztossá vált, hogy a rendszeres, mértékletes kávéfogyasztás egészséges. Ízületeink, májunk, szívünk védelme mellett még bizonyos rákfajták kialakulását is akadályozza.
Olvass tovább »A kávé a máj legjobb barátja?
Napi 3-4 csésze kávé eredményesen lecsökkenti a krónikus májbetegség kialakulásának esélyét, és az ebből adódó elhalálozás rizikóját. A kutatást vezető tudósok szerint az sem számít, hogy koffeintartalmú vagy koffeinmentes kávét iszunk, még az instant kávénak is vannak előnyös hatásai a májunkra nézve. A kávé magas antioxidáns tartalma a kulcs, ez okozza az egészségügyi előnyöket, és ezért nem számít a koffein.
Olvass tovább »Számoljunk le egy népbetegséggel!
A Hepatitis Világnap (július 28.) alkalmából a Vírusos Májbetegek Országos Egyesülete, a Májbetegekért Alapítvány és az Összefogás a Vírusos Májbetegekért Egyesület arra hívja fel a figyelmet, hogy minden veszélyeztetett személyt szűrjenek hepatitis C-re, és minden igazoltan hepatitis C pozitív beteg a diagnózis pillanatától legyen jogosult a leghatékonyabb és legbiztonságosabb terápiára, …
Olvass tovább »Új lehetőség a májrák gyógyítására!
Svájci tudósok egy fehérje gátolásával sikeresen halálra éheztették a májrák sejtjeit, ráadásul úgy, hogy a normális sejtek épek, érintetlenek maradtak. Ez a felfedezés új alternatívát nyújthat a májrák gyógyítására. A rák okozta halálozások második vezető oka világszerte a májrák, aminek egyelőre különösen korlátozottak a kezelési lehetőségei, emiatt is roppantul biztató …
Olvass tovább »