Wavita egészség webáruház
Hirdetés
KONTAKTLENCSÉK a legnagyobb gyártóktól 30-60 százalék kedvezménnyel, akár ingyenes szállítással, azonnal saját raktárról, 30 napos visszavételi garanciával az eOptika.hu kontaktlencse webboltból. Vásároljon most!
Hirdetés

Elalvást segítő hangok

Az emberek körülbelül 30% azért nem alszik eleget, mert konkrétan az elalvással vannak nehézségei. Szerencsére vannak olyan hangok, amelyek segítenek álomba merülni. Mutatjuk.

A rózsaszín és a fehér zajokról

Az eső, vagy a szél hangját, a levelek susogását, a tenger morajlását, a szívverés hangját, a természetben keletkező hangokat nevezzünk rózsaszín zajnak. Energiája 3 dB-lel csökken oktávonként, és magasabb frekvenciákon nem domináns. Ezek a hangok lelassítják agyhullámokat, ezzel segítenek gyorsabban elaludni, illetve mélyebb álomba merülni. 

A fehér zajok is segíthetnek elaludni, sőt a nyűgös kisbabákat is megnyugtatják altatáskor. 

A fehér zaj igazából olyan hangokat jelent, amelyek el tudják fedni a környezetben előforduló más hangokat. Jellemzően elég monoton, emiatt segít az agynak abban, hogy más zajokat figyelmen kívül hagyjon, és az alvásra tudjon fókuszálni. Fehér zaj lehet például egy ventilátor halk berregése, egy radiátor zúgása is, ezektől a hangoktól jobban lehet koncentrálni és összpontosítani is.

A barna zajokról

Elalvás segítésében vannak akiknél a különféle alacsony frekvenciájú hangok működnek jól, ezeket barna zajoknak nevezik. Mélyebbek, erősebbek, mint a fehér vagy a rózsaszín zajok. Ilyen zaj a hangosan csapkodó hullámok, a vihar és dörgés hangjai, vagy egy zubogó vízesésé. Meglepő lehet, de olyan konyhai zajok is segíthetnek elaludni, mint egy serpenyőben készülő étel sercegése, vagy a hűtőszekrény motorjának hangja.

Forrás: HáziPatika

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Alvás közben fogyasztó italok

5 lefekvés előtt ital, ami segítheti a fogyást

Néhány ital, amit lefekvés előtt fogyasztasz nem csak a jó alvást segíti elő, de ezáltal …

Vélemény, hozzászólás?