8 dolog, amit a sikeres emberek tesznek 8 előtt

Vajon igaz, hogy, aki korán kel, aranyat lel? Ha nem vagy korán kelő, akkor is érdemes bevetni a tippeket, amiket ez a cikk tartalmaz, és, amit a sikeres emberek alkalmaznak reggel 8 előtt.

Sok ismerősöm folyton arról panaszkodik, milyen kevés órából áll egy nap, ahhoz, hogy minden, amit meg akarunk, vagy meg kellene csinálnunk, beleférjen.

Te is kíváncsi vagy arra, hogy az über-sikeres emberek hogyan teremtenek időt, energiát ahhoz, hogy megvalósítsák álmaikat? Hogy lehet, hogy ezek az emberek látszólag egy lépéssel mindig a többiek előtt járnak?

A titkuk egyszerűbb, mint gondolnád, egy kis jótékony elmozdulás a bioritmusban: korai fekvés, és korai ébredés.
Talán most azt gondolod :” Hagyjuk, nem vagyok egy korán kelő típus”. Délelőtt jóformán semmi sincs belőled, és, amíg nem iszol meg két kávét addig nincs emberformád se. Hidd el, ezzel nem vagy egyedül. Tény, hogy a 21. század furcsa dolgokat művel a cirkadián ritmusunkkal. Az éjszakába nyúló képernyőbámulás nehezebbé teszi a korán kelést, zaklatottá az alvást, és a többi.

Ugyanakkor a tudomány ezzel mit sem törődik. Tanulmányok kimutatták, hogy a reggeli órákban vagyunk a legtermékenyebbek. Ezt az adottságot pedig érdemes kihasználni, különösen a mai rohanó világban. Ezért még az ébresztőórát is érdemes korábbra állítani!

Vigyázz, kész, rajt! Íme a 8 legjobb dolog, amit tehetsz, azért, hogy a reggel sikereket hozzon.

A siker reggeli titkaiReggeli torna

Ha minden reggel 20 percet szánsz arra, hogy átmozgasd a testedet, akkor nagy valószínűséggel aktívabban indul a nap, és minden percét tartalmasan töltheted majd. Arról nem beszélve, hogy az elhízás veszélye is távolabb kerül tőled, és a mozgás során felszabaduló endorfinok is boldogan tartanak.

Meditáció

8 dolog, amit a sikeres emberek tesznek 8 előttNem baj, ha reggel nincs egy órád arra, hogy kántálva ülj egy párnán. Ha csak néhány percet ülsz csendben, csukott szemmel, miközben a légzésedet figyeled, máris sokat tettél az egész napos nyugalmadért, és koncentrációért. A meditáció felkészíti az elmét a feladatokra, oldja a feszültséget a testedben, és segít a problémamegoldásban is. Nyitottá, kreatívvá tesz.

Egyél és hidratálj

Az első pár órában elfogyasztott étel és ital nagyszerű módja annak, hogy a test és lélek kiegyensúlyozottan működhessen a nap során. Nem véletlen, hogy a reggeli a legfontosabb étkezés. Koncentráltabb leszel, és a stresszt is jobban kezeled, ha megfelelően táplált és hidratált vagy. Ráadásul a vércukorszinted folyamatos szinten tartásával, vagyis a napi ötször keveset elvvel, a farkaséhségtől és a zabálási rohamoktól is megkímélheted magad. Igyál meg legalább 3 pohár vizet, mielőtt munkába indulsz.

Pozitív célok, motiváló eredmények

Ha minden napra van elérendő cél, az már reggel motiválttá tesz a feladataidban. A jól végzett munka pedig újabb célok megvalósítására ösztönöz. Ha listát írsz reggel a céljaidról, amiket aztán eredményesen kipipálhatsz, az jó érzés, és újabb sikerekre sarkal. Értékeld a kis eredményeket is, és legyél hálás értük, mert ez növeli az elégedettségi szintet, ami szintén a siker velejárója. Így kevésbé érezheted magad stresszesnek vagy túlterheltnek.

Stratégia

Amikor tisztában vagy vele, hogy mit szándékozol elérni aznap, és a egvalósítás útja is előtted van, akkor lépésről-lépésre haladva, könnyebb célt érni. A stratégia révén feltérképezheted milyen feladatokat kell megoldanod az adott napon, milyen akadályokba ütközhetsz, azokat hogyan hidalhatod át stb. Ezáltal tudatosabban valósíthatod meg az elképzeléseidet.

Prioritás

Bár lehet csábító, elsőként a könnyebb feladatokkal kezdeni, és a végsőkig halogatni a keményebb „diót”, ugyanakkor nagy hiba is. Mert a nehezebb feladattal jobb hamarabb végezni, és utána minden más jutalomnak tűnik, a halogatás csak frusztrációt és sikertelenséget eredményez. Ess túl a nehezén az elején, és máris jobban érzed majd magad!

Reggeli szokások a siker érdekében.

Teremts rituálét

Ha valami következetes és kiszámítható, például minden reggel sétálni viszem a kutyát, vagy megiszok egy csésze teát, vagy néhány percet nyújtok, az megnyugtató. Ezek a rituálék megkönnyítik a felkelést, sőt, lelkesítenek, mert automatikusan készülünk rájuk lelkileg. Ez a hangolás jótékonyan hat az egész napos hatékonyságunkra. Érdemes alkalmazni.

Kelj fel 1 órával korábban

A szundi gomb a produktív reggelek egyik legnagyobb akadálya. Azonkívül, hogy vissza-vissza alszol miatta, majd újra jön a berregés, csak a reggeli stresszt növeled, és az ébredés sem lesz tőle kellemes. Ehelyett érdemes előző nap kicsit korábban lefeküdni, és másnap akár egy órával korábban egyszeri ébresztőre felkelni, hogy stressz mentesen, kapkodás nélkül indulhasson a nap.

Ne feledd: A minőségi és mennyiségi alvás erősen megalapozza a másnap sikerességét. A siker titka a részletekben rejlik. Ne légy rest!

Forrás: Self.com

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

10 dolog, amit akkor tehetsz, ha az agyad nem hagy aludni

A nem megfelelő alvás mind az időtartamot, mind a minőséget tekintve, számtalan egészségügyi kockázatot rejt magában a depressziótól egészen a szív- és érrendszeri betegségekig. Sok esetben a nap végén mégsem sikerül úgy pihennünk, ahogy szeretnénk, mert folyamatosan jár az agyunk. Végig vesszük fejben a nap eseményeit, a jövőbeli terveinket, újra éljük a kínos vagy stresszes helyzeteket ésatöbbi. Bemutatunk néhány trükköt, amikkel „kijátszhatod” a saját elméd, hogy nyugodtabban alhass éjszaka.

Vélemény, hozzászólás?