Wavita egészség webáruház
Hirdetés
KONTAKTLENCSÉK a legnagyobb gyártóktól 30-60 százalék kedvezménnyel, akár ingyenes szállítással, azonnal saját raktárról, 30 napos visszavételi garanciával az eOptika.hu kontaktlencse webboltból. Vásároljon most!
Hirdetés

Döbbenetes hírek az alma „erejéről”!

Naponta egy alma valóban távol tartja az orvost, sőt a korai elhalálozás kockázatát is 35%-kal csökkenti!

  • A 15 évig tartó kutatásban 1456, 70-85 év közötti nő egészségi állapotát vizsgálták.
  • Napi, mindössze 100 gramm gyümölcs elfogyasztásától javul a várható élettartam.
  • Az alma héja különösen nagy mennyiségű növényi flavonoid vegyületet tartalmaz.
  • Ezek segítenek megelőzni a sejtek károsodását, és segítenek az egészséges testsúly megtartásában, elérésben.

Az alma gyógyhatásai.

Napi egy alma elfogyasztása csökkenti a korai elhalálozás kockázatát 35 százalékkal. – Jelent meg egy friss tanulmányban. Az University of Western Australia kutatói nyugdíjas korú hölgyeket vizsgáltak 15 éven keresztül. Mind a 1456 résztvevővel kitöltettek egy táplálkozási kérdőívet, amely azt segítette, hogy a kutatók megtalálják a kapcsolatot az almaevés és a halálozási arány között. Azért vizsgálták éppen az alma hatását, mert népszerű, és széles körben fogyasztott gyümölcs.

Azok a hölgyek, akik több mint 100 gramm gyümölcsöt ettek minden nap, jelentősen megnövelték a várható élettartamukat, mint azok akik ennél kevesebbet fogyasztottak. Az is kiderült, hogy, aki napi rendszerességgel fogyasztott gyümölcsöt, kevésbé szorult egészségügyi ellátásokra.

Dr. Jonathan Hodgson, a UWA Orvosi és Gyógyszerészeti Iskola professzora, és a kutatás vezetője azt nyilatkozta, hogy az alma gazdag flavonoidokban és rostokban, így kordában tartja a koleszterinszintet, a vérnyomást, illetve csökkenti a rák kockázatát.

Az alma csökkenti a korai halálozást.

A flavonoidok olyan növényi vegyületek, amelyek megtalálhatóak a gyümölcsökben és zöldségekben, például az almában, körtében, az eperben és a retekben is. Már régóta ismert az antioxidáns hatásuk, amely segít megelőzni a sejtkárosodást.

Az alma az elsők között van, amellyel a teljes flavonoid-bevitel megoldható. Korábban már kimutatták, hogy az alma héjából nyert flavonoid javítja az artériák rugalmasságát. A kutatás révén mostanra már az is kiderült, hogy a nagyobb mennyiségű almabevitel összefügg az alacsonyabb halálozási kockázattal, és a rák kialakulási esélyének csökkenésével is.” – Nyilatkozta a professzor.

Ez azért is van így, mert azok akik rendszeresen esznek almát, nagyobb valószínűséggel élnek egészségesen, és más gyümölcsöket és zöldségeket is fogyasztanak, amelyek szintén hozzájárulnak a hosszabb várható élettartamhoz.

Tovább élhetsz, ha almát eszel.

Egy 2016 elején megjelent tanulmányban a University of East Anglia (UEA) és a Harvard Medical School tudósai olyan vegyületeket vizsgáltak, amelyek segítik az egészséges súly megtartását, vagy elérését. Eszerint napi „szerény mennyiségű” flavonoid fogyasztása is jelentős egészségügyi előnyökhöz vezethet.

„Azt találtuk, hogy a megnövekedett flavonoid-fogyasztás súlyfenntartással járt, sőt még egy szerény fogyást is eredményezett. Az eredmények stabilan igazolták ezt nőkön, és férfiakon, kortól függetlenül.” – Derült ki az említett tanulmányból.

Szóval igaznak találtatott a mondás, miszerint minden nap egy alma, az orvost távol tartja. Egyél naponta csak egy almát, és jelentősen javulni fog az életminőséged.

Forrás: dailymail.co.uk

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Csak heti 2 óra az egészségért

Mozogni sem kell hozzá, és csak heti 2 óra, mégis nagyon sokat számít az egészségünk szempontjából. Heti két óra természetben eltöltött idővel sokat tehetünk az egészségünkért, derült ki az Exeteri Egyetem kutatási eredményeiből.

Vélemény, hozzászólás?