Döbbenetes hírek az alma „erejéről”!

Naponta egy alma valóban távol tartja az orvost, sőt a korai elhalálozás kockázatát is 35%-kal csökkenti!

  • A 15 évig tartó kutatásban 1456, 70-85 év közötti nő egészségi állapotát vizsgálták.
  • Napi, mindössze 100 gramm gyümölcs elfogyasztásától javul a várható élettartam.
  • Az alma héja különösen nagy mennyiségű növényi flavonoid vegyületet tartalmaz.
  • Ezek segítenek megelőzni a sejtek károsodását, és segítenek az egészséges testsúly megtartásában, elérésben.

Az alma gyógyhatásai.

Napi egy alma elfogyasztása csökkenti a korai elhalálozás kockázatát 35 százalékkal. – Jelent meg egy friss tanulmányban. Az University of Western Australia kutatói nyugdíjas korú hölgyeket vizsgáltak 15 éven keresztül. Mind a 1456 résztvevővel kitöltettek egy táplálkozási kérdőívet, amely azt segítette, hogy a kutatók megtalálják a kapcsolatot az almaevés és a halálozási arány között. Azért vizsgálták éppen az alma hatását, mert népszerű, és széles körben fogyasztott gyümölcs.

Azok a hölgyek, akik több mint 100 gramm gyümölcsöt ettek minden nap, jelentősen megnövelték a várható élettartamukat, mint azok akik ennél kevesebbet fogyasztottak. Az is kiderült, hogy, aki napi rendszerességgel fogyasztott gyümölcsöt, kevésbé szorult egészségügyi ellátásokra.

Dr. Jonathan Hodgson, a UWA Orvosi és Gyógyszerészeti Iskola professzora, és a kutatás vezetője azt nyilatkozta, hogy az alma gazdag flavonoidokban és rostokban, így kordában tartja a koleszterinszintet, a vérnyomást, illetve csökkenti a rák kockázatát.

Az alma csökkenti a korai halálozást.

A flavonoidok olyan növényi vegyületek, amelyek megtalálhatóak a gyümölcsökben és zöldségekben, például az almában, körtében, az eperben és a retekben is. Már régóta ismert az antioxidáns hatásuk, amely segít megelőzni a sejtkárosodást.

Az alma az elsők között van, amellyel a teljes flavonoid-bevitel megoldható. Korábban már kimutatták, hogy az alma héjából nyert flavonoid javítja az artériák rugalmasságát. A kutatás révén mostanra már az is kiderült, hogy a nagyobb mennyiségű almabevitel összefügg az alacsonyabb halálozási kockázattal, és a rák kialakulási esélyének csökkenésével is.” – Nyilatkozta a professzor.

Ez azért is van így, mert azok akik rendszeresen esznek almát, nagyobb valószínűséggel élnek egészségesen, és más gyümölcsöket és zöldségeket is fogyasztanak, amelyek szintén hozzájárulnak a hosszabb várható élettartamhoz.

Tovább élhetsz, ha almát eszel.

Egy 2016 elején megjelent tanulmányban a University of East Anglia (UEA) és a Harvard Medical School tudósai olyan vegyületeket vizsgáltak, amelyek segítik az egészséges súly megtartását, vagy elérését. Eszerint napi „szerény mennyiségű” flavonoid fogyasztása is jelentős egészségügyi előnyökhöz vezethet.

„Azt találtuk, hogy a megnövekedett flavonoid-fogyasztás súlyfenntartással járt, sőt még egy szerény fogyást is eredményezett. Az eredmények stabilan igazolták ezt nőkön, és férfiakon, kortól függetlenül.” – Derült ki az említett tanulmányból.

Szóval igaznak találtatott a mondás, miszerint minden nap egy alma, az orvost távol tartja. Egyél naponta csak egy almát, és jelentősen javulni fog az életminőséged.

Forrás: dailymail.co.uk

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Ez a legproblémásabb életkor a gyereknevelésben

Felmérés készült a gyermeknevelés legjelentősebb mérföldköveiről. Többek között az is kiderült, hogy nem a legkisebbek, és nem is a kamaszok nevelése jelenti a legnagyobb kihívást a szüleiknek.

Vélemény, hozzászólás?