Koronavírus: Extrém alacsony az esély a gyerekek súlyos megbetegedésére

Brit tudósok szerint: “Extrém alacsony” az esélye annak, hogy egy gyermek súlyosan megbetegedjen vagy belehaljon a koronavírus-fertőzésbe.

A világon az eddigi legnagyobb ilyen irányú kutatás zajlott Nagy-Britanniában, ahol 2020. márciusa és 2021. februárja közötti időszak adatait vizsgálták, hozzátéve, hogy a tendenciák azóta sem változtak, a delta variáns elterjedése ellenére sem.

Az adott időszak koronavírus-fertőzés adatai alapján:

251 gyermek került az intenzív osztályra a koronavírus miatt. Azaz a gyermekeknél 1 az 50.000-hez az esélye, hogy súlyos tünetei legyenek.

25 gyermek – fiatal (18 éven aluli) covid beteg halt meg, ez 2 az egymillióhoz halálozási esélyt jelent.

Angliában a járvány első évében 5800 gyermeket ápoltak kórházban a COVID-19 miatt, 690-en pedig a koronavírus-fertőzéshez köthető ritka sokszervi gyulladásos szindróma (angol rövidítéssel PIMS) miatt. Csak, hogy érzékelhető legyen az arány, ebben az időszakban más betegségek miatt (apróbb sérüléseket nem számolva) 367.600 gyermek került kórházba.

Angliában tehát 1 év alatt koronavírussal diagnosztizált 6000 gyermek közül 251 állapota igényelt intenzív ellátást, közülük haltak meg 25-en.

Az extrémen alacsony esélyű súlyos kimenetelű gyermek koronavírus-fertőzéshez a tanulmány megjegyzi, hogy a túlsúlyos kisgyerekek, a szív- és neurológiai betegségekkel küzdő fiatalok, illetve a többféle örökletes betegségtől szenvedők voltak legnagyobb veszélyben.

Forrás: BBC, 444.hu

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Lyme-kór

A nyári időszak nem csak a fürdőzéssel járó fertőzések vagy a Nap által kiváltott bőrproblémák …

Vélemény, hozzászólás?