Wavita egészség webáruház
Hirdetés
KONTAKTLENCSÉK a legnagyobb gyártóktól 30-60 százalék kedvezménnyel, akár ingyenes szállítással, azonnal saját raktárról, 30 napos visszavételi garanciával az eOptika.hu kontaktlencse webboltból. Vásároljon most!
Hirdetés

Nem csak Anyák napján tehetsz érte

Hazánkban évente közel 70.000 égési baleset történik, melynek 2/3-ában gyermek a sérült. A Bethesda Gyermekkórházban működő Országos Gyermekégés-központ az ország egész területéről fogadja a beteg gyermekeket. A Kórház udvarán található az Anyák Háza, hogy a rászoruló szülők is személyesen vehessenek részt gyermekük gyógyulásában.

Az Anyák napja világszerte ünnepelt esemény, Magyarországon május első vasárnapján köszöntjük az édesanyákat. Kováts Adél színművésznő, a Bethesda Anyák Háza jótékonysági nagykövete szerint az Anyák napja nem csupán egy ünnep, amikor az édesanyáknak megköszönhetjük mindennapi elkötelezett munkájukat, hanem kitűnő alkalom arra is, hogy felismerjük: a szülők és maguk a gyermekek is sokat tehetnek a balesetek megelőzésében.

Anyák napja alkalmából is segíthetsz

A Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza azért különleges, mivel itt található az országos gyermekégés-központ. Az Égéssérült Gyermekeket Gyógyító Országos Központot 2002-ben alapították.

A Központ egész Magyarország területéről folyamatos készenléttel fogadja a súlyosan égett gyermekeket. Évente mintegy 300 gyermek kerül ide, ebből kb. 70 beteg a központ intenzív részlegére.

A kisebb kiterjedésű égési sérülések gyógyítása az ambulancián, szükség esetén az osztályon zajlik. A sürgős esetek ellátása mellett, az égett gyermekek gondozását, helyreállító plasztikai sebészeti ellátását is itt végezik.

A Bethesda Gyermekkórház a gyermekek gyógyulásához nemcsak gyógyító munkát, de lelki támogatást is nyújt, hogy a gyermek mellett a szülők ott lehessenek, hogy megadják azt a melegséget és szeretetet, amit még a legjobb orvos(nő) sem tud megadni. Ezt a célt szolgálja a Bethesda Anyák Háza, amit széleskörű társadalmi összefogásnak köszönhetően tavaly novemberben adtak át.

A Bethesda Anyák Háza fő küldetése, hogy a kezelt gyermekek szülei számára a gyógyulás idejére biztos hátteret nyújtson. Az átadás óta 36 rászoruló szülő kapott ingyenes szállást és ellátást a Bethesda Anyák Házában. A leghosszabb itt tartózkodás 60 nap volt, míg a szobákban eddig összesen 305 éjszakát töltöttek el az ország minden tájáról érkező gyermekek szülei.

Az égési sérülés jellegzetessége, hogy többnyire szövődményekkel jár, erős fájdalom mellett egyszerre több szervet érint, és a gyógyulás is sokszor elhúzódik, és maradandó következménnyel jár. Az egészségbiztosítás számára a gyógyítás és a rehabilitáció igen magas költségeket jelent.

Magyarországon az égési balesetben érintettek száma átlagban 67.000 fő/év, az esetek 2/3-a gyermeket érint. Az égés a második vezető gyermek baleseti ok.

A Magyar Református Egyház Bethesda Gyermekkórház nem csak gyógyítja a sérülteket, de égésprevenciós programjának során 2002 óta több mint 900 előadás során, több mint 20 ezer 6-12 év közötti gyermeket készítettek fel az égési balesetek elkerülésére. Az előadások elsősorban arra fókuszálnak, hogy mit tegyünk a balesetek elkerülése érdekében, illetve mit tehetünk, ha bekövetkezett a baj.

Amennyiben Te is szívesen támogatnád a Bethesda Anyák Házának fenntartását,  a személyi jövedelemadód 1%-ának felajánlásával most megteheted.

Adószám: 18042539-1-42

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Anyák Háza öt helyen az országban

5 Anyák Háza várja a beteg gyermekek családjait

2018 VÉGÉTŐL ORSZÁGSZERTE ÖT ANYÁK HÁZA VÁRJA A BETEG GYERMEKEK CSALÁDJAIT Kiosztották annak az Anyák …

Vélemény, hozzászólás?