Nem csak Anyák napján tehetsz érte

Hazánkban évente közel 70.000 égési baleset történik, melynek 2/3-ában gyermek a sérült. A Bethesda Gyermekkórházban működő Országos Gyermekégés-központ az ország egész területéről fogadja a beteg gyermekeket. A Kórház udvarán található az Anyák Háza, hogy a rászoruló szülők is személyesen vehessenek részt gyermekük gyógyulásában.

Az Anyák napja világszerte ünnepelt esemény, Magyarországon május első vasárnapján köszöntjük az édesanyákat. Kováts Adél színművésznő, a Bethesda Anyák Háza jótékonysági nagykövete szerint az Anyák napja nem csupán egy ünnep, amikor az édesanyáknak megköszönhetjük mindennapi elkötelezett munkájukat, hanem kitűnő alkalom arra is, hogy felismerjük: a szülők és maguk a gyermekek is sokat tehetnek a balesetek megelőzésében.

Anyák napja alkalmából is segíthetsz

A Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza azért különleges, mivel itt található az országos gyermekégés-központ. Az Égéssérült Gyermekeket Gyógyító Országos Központot 2002-ben alapították.

A Központ egész Magyarország területéről folyamatos készenléttel fogadja a súlyosan égett gyermekeket. Évente mintegy 300 gyermek kerül ide, ebből kb. 70 beteg a központ intenzív részlegére.

A kisebb kiterjedésű égési sérülések gyógyítása az ambulancián, szükség esetén az osztályon zajlik. A sürgős esetek ellátása mellett, az égett gyermekek gondozását, helyreállító plasztikai sebészeti ellátását is itt végezik.

A Bethesda Gyermekkórház a gyermekek gyógyulásához nemcsak gyógyító munkát, de lelki támogatást is nyújt, hogy a gyermek mellett a szülők ott lehessenek, hogy megadják azt a melegséget és szeretetet, amit még a legjobb orvos(nő) sem tud megadni. Ezt a célt szolgálja a Bethesda Anyák Háza, amit széleskörű társadalmi összefogásnak köszönhetően tavaly novemberben adtak át.

A Bethesda Anyák Háza fő küldetése, hogy a kezelt gyermekek szülei számára a gyógyulás idejére biztos hátteret nyújtson. Az átadás óta 36 rászoruló szülő kapott ingyenes szállást és ellátást a Bethesda Anyák Házában. A leghosszabb itt tartózkodás 60 nap volt, míg a szobákban eddig összesen 305 éjszakát töltöttek el az ország minden tájáról érkező gyermekek szülei.

Az égési sérülés jellegzetessége, hogy többnyire szövődményekkel jár, erős fájdalom mellett egyszerre több szervet érint, és a gyógyulás is sokszor elhúzódik, és maradandó következménnyel jár. Az egészségbiztosítás számára a gyógyítás és a rehabilitáció igen magas költségeket jelent.

Magyarországon az égési balesetben érintettek száma átlagban 67.000 fő/év, az esetek 2/3-a gyermeket érint. Az égés a második vezető gyermek baleseti ok.

A Magyar Református Egyház Bethesda Gyermekkórház nem csak gyógyítja a sérülteket, de égésprevenciós programjának során 2002 óta több mint 900 előadás során, több mint 20 ezer 6-12 év közötti gyermeket készítettek fel az égési balesetek elkerülésére. Az előadások elsősorban arra fókuszálnak, hogy mit tegyünk a balesetek elkerülése érdekében, illetve mit tehetünk, ha bekövetkezett a baj.

Amennyiben Te is szívesen támogatnád a Bethesda Anyák Házának fenntartását,  a személyi jövedelemadód 1%-ának felajánlásával most megteheted.

Adószám: 18042539-1-42

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Anyák Háza öt helyen az országban

5 Anyák Háza várja a beteg gyermekek családjait

2018 VÉGÉTŐL ORSZÁGSZERTE ÖT ANYÁK HÁZA VÁRJA A BETEG GYERMEKEK CSALÁDJAIT Kiosztották annak az Anyák …

Vélemény, hozzászólás?