Wavita egészség webáruház
Hirdetés
KONTAKTLENCSÉK a legnagyobb gyártóktól 30-60 százalék kedvezménnyel, akár ingyenes szállítással, azonnal saját raktárról, 30 napos visszavételi garanciával az eOptika.hu kontaktlencse webboltból. Vásároljon most!
Hirdetés

Zikavírus: súlyosabb probléma, mint eddig gondolták

A zikavírus elterjedtsége és hatása szélesebb körű, mint ahogy azt előzetesen feltételeztük – nyilatkozták hétfőn amerikai egészségügyi tisztviselők. Hozzátették, hogy a vírus elleni első védőoltás szeptemberben kerül kísérleti, tesztelhető fázisba.

Anne Schuchat, az amerikai Járványügyi Hivatal igazgatóhelyettese egy washingtoni sajtótájékoztatón elmondta, hogy a vírust hordozó egyiptomi csípőszúnyog jóval több amerikai államban van jelen, mint azt korábban gondolták, ezért sokkal félelmetesebb eredményekre jutottak a vírus kapcsán, mint amivel eddig számoltak.

A zikavírus súlyosabb, mint hitték.

Az amerikai Nemzeti Allergológiai és Infektológiai Intézet igazgatója Anthony Fauci, a Fehér Ház egyik tájékoztatóján közölte, hogy a zikavírus elleni első tesztelő fázisba kerülő védőoltás szeptemberre készül el. Azt is elmondta, nem akar vészmadár lenni, viszont a legfrissebb felfedezések azt mutatják, hogy a zikavírus borzalmas károsodásokat okozhat a magzatok agyában, a felnőtteknél pedig ritka neurológiai probléma kialakulásáról kapott jelentéseket.

A zikavírus elleni küzdelemhez jelenleg elérhető 589 millió dollárral csak lassítani tudják a betegség terjedését, ez az összeg nem elég arra, hogy alapos munkával meg tudják állítani.

Most Obama elnök kormánya az ebolajárvány megfékezésére szánt keretből csoportosít át összeget a zikavírus elleni harcra, ez azonban még így is csak a töredéke az amerikai kongresszustól kért 1,9 milliárd dollárnak.

A WHO (Egészségügyi Világszervezet) adatai szerint ebben az évben már négymillióra emelkedhet a zikavírus által okozott megbetegedések száma az amerikai kontinensen, ahol 2014 februárjában ütötte fel először a fejét a szúnyogok által terjesztett kór.

Forrás: 444.hu, MTI, BBC

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Parkinson-kór kezelése egyetlen injekcióval?

Az Ausztrál Nemzeti Egyetem (ANU) és a Florey Neurológiai és Mentális Egészségügyi Intézmény kutatói olyan aminosavakból álló gélt fejlesztettek ki, ami egy egyszeri beavatkozással az agyba juttatva segít helyreállítani annak a károsodásait.

Vélemény, hozzászólás?