Egészségügyelet / Címke: lisztérzékenység

Címke: lisztérzékenység

Az „Év Új Gluténmentes Terméke”

Az Év gluténmentes terméke díj

2016. június 7-én átadásra került a 2015-ben, első alkalommal kiírt, az „Év Új Gluténmentes Terméke” díj, amelyet a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete 2015-ben hirdetett meg. Nevezni gyártónként legfeljebb 2, olyan új, gluténmentes termékkel lehetett, amelyek legfeljebb 2 éve vannak forgalomban. A termékekre az egyesület tagjai szavaztak, május 7-ig. Ezt követően összesítették ...

Olvass tovább »

Új forradalmi kezelési mód allergiára: nanorészecskék

Nanorészecskék az allergia kivédésére.

Az allergia és az asztma gyógyításának egészen új módszerét dolgozták ki amerikai kutatók. Olyan biológiailag lebomló nanorészecskéket juttatnak a vérbe, amelyek burokként fedik be az allergéneket, így az immunrendszer nem támadja meg azokat. „Az eredmények új, biztonságos és hatékony hosszú távú megoldást jelentenek az allergiások potenciálisan életveszélyes légzőszervi és élelmiszer-allergiái ...

Olvass tovább »

A gabona pokla – a gluténérzékenység

A gabona pokla - a gluténérzékenység

Az utóbbi években előkerült népbetegség a gluténérzékenység, orvosi nyelven cöliákia, vagyis lisztérzékenység. Ez az allergia hosszú időn keresztül lappanghat pedig a súlyos felszívódási és tápanyagzavarok elkerülése érdekében fontos, hogy mihamarabb diagnosztizálják. Mindenekelőtt célszerű tisztázni pontosan mi a glutén: a glutén gabonákban található fehérje összetevő, amely fele-fele arányban az alábbi két ...

Olvass tovább »

25 éve a Lisztérzékenyekért

A gluténérzékenység, lisztérzékenység, ételallergia tünetei.

A Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete 2015 szeptember 26-án tartotta 25-ik születésnapját az OMÉK 3F Free From + Funkcionális Élelmiszerek Szakkiállítás és Konferenciasorozat keretében. A rendezvényen hazai és külföldi előadók tartottak előadásokat a coeliakiáról (ez a lisztérzékenység orvosi neve), a gabonafélék gluténtartalma által okozott betegségek változatos megjelenési formáiról, a glutén-, a ...

Olvass tovább »