Sóterápia a tüdő és a bőr egészségének megőrzéséért

Köztudott, hogy a sós levegő pozitív hatást gyakorol egészségünkre. Cikkünkből mélyebben tájékozódhatsz arról, hogy egészen pontosan milyen betegségeket, panaszokat enyhíthet a sóterápia, valamint, hogyan juthatsz sós levegőhöz, ha nem tenger- vagy óceánpart mentén nyaralsz.

A sós levegő elsősorban a légzőszervi megbetegedésekre fejti ki jótékony hatását (nem gyógyít, de nagy mértékben elősegíti a gyógyulást!). Ezenkívül egyes bőrbetegségek kezelését is hatékonyan kiegészíti a sós víz, vagy a sós levegő.

egeszsegugyelet-termeszetesen-soterapia-nagy2

Már az 1800-as években felfigyeltek arra a jelenségre, hogy a sóbányában dolgozó bányászoknak nem alakul ki légzőszervi-, tüdőbetegsége. A sóterápia egyik nagy előnye, hogy egészen kisgyermekkortól kezdve alkalmazható, sőt áldott állapotban sincs semmilyen akadálya.

A sóterápiák működési elve, hogy speciális technológiával a sóoldatot alakítanak párává, amely így a légzésen és bőrünk légzésén keresztül jut szervezetünkbe.

Mind a légzőszervi, mind a bőrproblémák esetében gyors hatású.

A só pozitív erejének titka abban rejlik, hogy belégzés után gyulladáscsökkentő hatást fejt ki. A belélegzett sókristályok elősegítik a légzőszervek öntisztulását, tehát segítik a slejm és a leülepedett váladékok felszakítását, amely enyhíti a tüdő, arcüreg, hörghurut megbetegedések tüneteit.

Légzőszerveinkre gyakorolt jótékony hatásai mellett immunrendszer erősítő, valamint alkalmazható pikkelysömör, ekcéma, vagy allergiás bőrirritációk kezeléséhez is. A sóterápia azonban nem csak kezelés, hanem megelőzés szempontjából is hatásos.

egeszsegugyelet-termeszetesen-soterapia-nagy1

Számos helyen elérhetők már kifejezetten sóterápiára kialakított sókabinok, sószobák, tengeri klíma kabinok (amelyek lényege, hogy a falak, a padlók mind kősóval borítottak vagy tengeri, parajdi esetleg himalájai sóoldatot párologtatnak és a levegő páratartalma 50-80 % között mozog), de választhatjuk a természetes sóbarlangokat vagy vásárolhatunk otthoni sós levegő szűrőt, vagy parajdi só párologtatót.

Fontos viszont odafigyelni, hogy betegségek esetén is csak akkor érezhetjük teljes mértékben a kezelés hatásait, ha a kúrát egyeztetjük orvosunkkal, főleg asztma esetén, hiszen a magas sókoncentráció akár rohamot is kiválthat.

Bőrápolási célra szívesen ajánljuk a parajdi sós fürdősókat, a parajdi sószappant, asztma és allergia esetén pedig a parajdi sópárnát az Életsótól. (www.eletso.hu)

 

Wavita.hu a Walmark webáruháza
Hirdetés

Nézd meg ezt is

Vitiligo bőrbetegség.

Amit jó, ha tudsz a vitiligo nevű bőrbetegségről

A vitiligo nevű bőrbetegség tünetei elsősorban esztétikai szempontból keserítik meg az érintettek életét, mivel hatására látható …

Vélemény, hozzászólás?